Reteta Crema de vanilie cu gelatina (I)
Ingrediente pentru Crema de vanilie cu gelatin a :
- 4 oua mari,
- 12 foi sau 35 g granule de gelatinei,
- 200 ml lapte
- 250 g zahar tos, o lingura rom (15 ml),
- 500 g frisca, un plic cu zahar va
Ingrediente:
1 kg cartofi
100 g unt
ulei pentru uns tava
sare
piper
marar
150 g branza proaspata
100-150 g smantana
3-4 fire usturoi verde
o lingura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cartofii se cur???, se spal? ?i se taie felii. Se pun într-o tav? un
Crema de vanilie cu rom, la pahar
Crema de vanilie se pregateste cum s-a aratat în reteta precedenta , cu deosebirea ca, în albus se pun 30 ml rom, cînd se bate spuma cu zaharul tos.
Crema se amesteca cu spuma prin rasturnare, pîna se omogenizeaza,,
Reteta pentru Baghete cu nuci sau alune
Aluatul: un ou întreg mare (60 g), un g?lbenu?, 280 g nuci sau alune, 280 g zah?r pudr?, o lingur? rom sau zeam? de l?mîie (15 ml).
Glazura: un albu?, 140 g zah?r pudr?, o lingur? zeam? de. l?mîie? un plic
Reteta pentru Crema de zahar ars cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sint aceleasi ca în reteta precedenta , laptele înlocuindu-se cu sirop de zahar ars.
Intr-o tigaie smaltuita, pusa la foc mijlociu (la aragaz,
Reteta pentru Crema de cafea cu gelatina I
Toate cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sînt iden tice ca si la ?Crema de vanilie cu gelatina I laptele înlocuindu-se cu esenta de cafea.
Esenta de cafea se prepara din: o lingura c
Reteta pentru Crema din suc de fructe cu gelatina I
Se prepara ca si ?Crema de vanilie cu gelatina I , înlocuindu-se laptele cu sucuri de fructe: suc de lamaie diluat, dupa gust, cu apa, suc de portocale (si coaja rasa pentru aroma), suc de zmeura
Toffee Creme 2 linguri sirop de artar_________________ 2 EL Ahornsirup 180 ml smîntîna de frisca_______________ 180 ml Schlagsahne 140 g zahar brun_____________________ 140 g brauner Zucker 6 linguri apa________________________ 6 EL Wasser