Petitchef

Red velvet cake-prajitura de catifea rosie

Red velvet cake-prajitura de catifea rosie


Am postat cam multe dulciuri in ultima vreme, asa ca am sa ma opresc pentru o perioada si am sa revin la tigaile chinezesti, dar inainte de toate, va prezint prajiturica de catifea rosie. A fost o surpriza tare placuta si pentru mine si pentru cei ce au gustat-o. Pentru Revelion, dupa ce am facut Tortul egiptean, am zis ca neaparat trebuie sa mai fac ceva dulce si special. Reteta am luat-o de pe site-ul Joy of Baking dar pentru ca nu mai aveam timp sa coc atatea blaturi cum spune reteta, am transformat tortuletul intr-o prajiturica. Sunt sigura ca a iesit la fel de buna ca si un tort. Am folosit aceleasi cantitati de ingrediente pentru aceasta prajitura cat pentru un tort intreg.

Am folosit pentru blat:
250 g faina pentru prajituri
1/2 lingurita sare
2 linguri cacao
115 g unt
300 g zahar
2 oua mari
1 pliculet zahar vanilat
240 ml lapte batut
2 linguri colorant alimentar rosu
1 lingurita otet
1 lingurita bicarbonat de sodiu


Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa


apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare



am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou


am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar


am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect



la sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie



am obtinut aceasta compozitie


acum bineinteles ca nu putem sa nu ne gandim ca acest blat are colorant alimentar. Sincera sa fiu, m-am gandit sa inlocuiesc colorantul cu suc de sfecla insa nu stiam cum o sa iasa culoarea si nici nu aveam timp sa alerg prin piata dupa sfecla la ora aia :). Asa ca am facut cum a zis reteta consolandu-ma cu gandul ca o bucatica din asta nu poate avea prea multe E-uri in ea :)
revin :)
compozitia obtinut-o am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26)


Reteta zicea ca blatul trebuie tinut la cuptor cam 20-25 de minute, eu l-am lasat cam 30 caci mi s-a parut necopt. E un blat un pic neobisnuit deoarece atunci cand il atingem cu degetul e un pic lipicios si cu suprafata lucioasa.

sincera sa fiu, ma asteptam sa creasca mai mult, dar atat a ramas, insa tava era destul de mare, oricum, a fost ok, pentru ca nu vroiam o prajiturica foarte inalta


dupa cum va spuneam, si dupa ce se raceste, acest blat are o textura la suprafata usor lucioasa si lipicioasa, dar si oarecum elastica. Aceasta este textura lui. Insa pentru ca este asa, va fi foarte dificil de taiat, asa ca va pentru a face sectionarea mai usoara trebuie sa punem blatul respectiv in congelator pentru o ora. Odata scos din congelator, el va fi tare si se va taia mai usor.


pentru crema avem nevoie de:

250 g crema de branza (eu am pus Philadelphia)
250 g mascarpone
1 plic zahar vanilat
115 g zahar pudra
360 ml frisca lichida

intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra


frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza



peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata


a doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza


am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita

am dat prajiturica la rece pentru 2 ore si gata




eu una zic ca o sa va placa



merita sa o incercati
daca apelati la sucul de sfecla sau aveti alte optiuni pentru a obtine un blat rosu spuneti-mi si mie


gata, de maine trec la tigaile chinezesti! :)








Comentarii:

30/12/2013

Tocmai ce am terminat-o! a iesit f fain, a crescut mai mult decat ma asteptam! un an nou numai cu bine si frumos va doresc! :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/02/2014

Pe cat de aspectoasa cred ca si gustoasa

(0) (0) Abuz
18/12/2012

Interesanta reteta...o sa incerc sa fac de craciun...multumesc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cum să gătești fasolea roșie?
Cum să gătești fasolea roșie?
2 porții
13 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Totul despre Sfecla Rosie! Totul despre Sfecla Rosie!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează