Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cacaua si se lasa deoparte.
Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul pana ajunge la consistenta unei spume, dupa care adaugati pe rand ouale si esenta.
In crema de unt incorporati faina si laptele batut, incepand si terminand cu faina. La sfarsit se adauga colorantul alimentar se mixeaza bine si apoi bicarbonatul stins cu otet.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort si se de la cuptor pentru 25 - 30 min, dupa care se lasa sa se raceasca si se dau pentru o jumatate de ora la frigider. Blatul se va taia mai usor si nu se va mai faramita.
Crema : Crema de branza se mixeaza cu mierea. Frisca lichida se mixeaza cu zaharul pudra . Se adauga peste crema de branza si se mesteca incet pana se incorporeaza toata, apoi se adauga intaritorul.
Asamblare: Blatul se taie in doua. Se opreste putin din crema de branza pentru decorare , iar cu restul se umple blatul.
Cu crema de branza ramasa se imbraca tortul si se arunca peste cu fistic tocat. Se da la rece pentru minim 4 ore.
Comentarii:
Se poate insiropa blatul?
Comentariul tău:o sa o incerc pare interesant
Delicioasa
Daca s-ar putea sa precizati si temperatura de coacere ar fi excelent pentru mine, sunt incepatoare si mi-ar fi de mare folos. Va multumesc.