Tort catifea rosie sau red velvet cake
Ingrediente
10
Blat :
Decor:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cacaua si se lasa deoparte.
- Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul pana ajunge la consistenta unei spume, dupa care adaugati pe rand ouale si esenta.
- In crema de unt incorporati faina si laptele batut, incepand si terminand cu faina. La sfarsit se adauga colorantul alimentar se mixeaza bine si apoi bicarbonatul stins cu otet.
- Compozitia se toarna intr-o forma de tort si se de la cuptor pentru 25 - 30 min, dupa care se lasa sa se raceasca si se dau pentru o jumatate de ora la frigider. Blatul se va taia mai usor si nu se va mai faramita.
- Crema :
Crema de branza se mixeaza cu mierea. Frisca lichida se mixeaza cu zaharul pudra . Se adauga peste crema de branza si se mesteca incet pana se incorporeaza toata, apoi se adauga intaritorul. - Asamblare:
Blatul se taie in doua. Se opreste putin din crema de branza pentru decorare , iar cu restul se umple blatul. - Cu crema de branza ramasa se imbraca tortul si se arunca peste cu fistic tocat. Se da la rece pentru minim 4 ore.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Se poate insiropa blatul?
anonymous
Comentariul tău:o sa o incerc pare interesant
anonymous
Delicioasa
anonymous
Daca s-ar putea sa precizati si temperatura de coacere ar fi excelent pentru mine, sunt incepatoare si mi-ar fi de mare folos. Va multumesc.
Punctează această reţetă