Petitchef

Tort Hennessy/Hennessy's cake

Desert
8 porții
1 h 30 m
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pt. blat:

Ingrdiente pt. insiropat:

Ingrediente pt. crema:

Ingrediente pt. glazura:

Ingrediente pt. ornat:

Preparare

  • Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare adaug cativa stropi de otet, adaugi zaharul si continui sa bati pana cand acesta se topeste macin zaharul intotdeauna si folosesc zahar praf, ca stricat vreo 3 mixere de-a lungul anilor.
  • Adaugi galbenusurile unul cate unul,pui cafeaua pus cafea espresso tare, nu concentrata untul topit rece, esenta de rom-o fiola mica de la Dr. Oetker- si faina proaspat cernuta cu praful de copt. Si a iesit atat de galben blatul, incat fost nevoita sa mai adaug cel putin 100 g de cacao.
  • Ungi o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu ulei/margarina si o tapetezi cu faina.Pus hartie de copt doar pe fundul-ups! tavii.Torni compozitia si lasi la cuptor 45 de minute.
  • A iesit enorm!!! taiat in 5,imaginati-va,avut niciodata un blat atat de mare. Partea cu bulbuci de deasupra inlaturat-o. Apoi, insiropat fiecare cerc de tort cu cafea espresso imbunatatita cu 2 linguri de coniac.De asta nu mai spus sotului meu, ca turba, nu alta!
  • Bate ouale cu zaharul pudra. Adauga faina proaspat cernuta, cacaua si ciocolata rasa niste oua de cioco de la Pasti.
    Toarna coniacul si laptele fierbinte. Lasa pe foc, amestecand energic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma.
    Aici avut o dilema, deoarece in revista scria 50g unt, ceea ce mi se parea infim, fata de cat de budincoasa a iesit crema.
  • Dar, avand experienta din lecturarea atator retete zis ca e o greseala si scapat 2 din fata, deci 250 g, un pachet de margarina pus dupa ce facut spuma si pus in crema racita apoi impartit crema in patru, dar de fapt a trebuit in cinci, pt. ca peste cinci cercuri de blat am pus crema important e ca mi-a ajuns.
  • Intr-o craticioara, amesteci cafeaua concentrata cu zaharul, untul si ciocolata de menaj rasa folosit 2 ciocolati amarui Kandia si nu mai ras, rupt in bucati.
    O pui pe foc si amesteci continuu pana se leaga. Iei de pe foc, lasi putin sa se raceasca si o torni peste prajitura.
    Sufletul, ca a fost apa, nu alta adaugat repede 3 plicuri de ciocolata calda, noroc ca aveam, si astfel s-a mai ingrosat si a aratat a glazura. Si desi tortul a fost enorm, glazura a iesit mult prea multa, mi-a mai ramas jumatate din toata cantitatea cred ca o singura tableta de ciocolata ajungea si injumatatite si celelalte ingrediente. Acum, tb sa mai fac o prajitura, ca sa folosesc glazura ramasa,of, mai, mai.


Poze

Tort Hennessy/Hennessy's cake
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 2
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 3
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 4
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 5
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 6
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 7
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 8
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 9
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 10
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 11
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 12
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 13
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 14
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 15
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 16
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 17
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 18
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 19
Tort Hennessy/Hennessy's cake - poza 20

Întrebări:




Comentarii:

Rodica-Shtefania, 07/01/2018

Am vazut ieri la Kaufland acest coniac .150 lei (un milion jumate ) sticla
Cred ca iese un tort ff bun.
Am retzeta de tort ff veche care o facem la orce eveniment .i se spune shi "Tort betziv" ptr. Ca are mult coniac

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează