Mendiants
Mendiants - sunt bomboane de ciocolata cu fructe seci si confiate, care se fac de sarbatori in sudul Frantei. Fructele folosite initial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani si migdalele pentru Dominicani. Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc. In prezent, gasim mendiants in orice perioada a anului, regula celor 4 alune si fructe uscate este mai rar respectata, iar combinatia de nuci/alune/samburi/fructe uscate ramane la aprecierea fiecaruia. Aceasta reteta poate fi fara gluten, chiar vegana, in functie de ciocolata pe care o alegeti (verificati daca nu este cu lapte).
Ingrediente
Materiale
- placa de silicon sau hartie de pergament
Preparare
Topiti ciocolata si cu ajutorul unei lingurite, formati mici discuri pe o placa de silicon sau hartie de pergament.
Asezați nuci, alune si migdale zdrobite pe fiecare disc de ciocolata. Puneti si Goji.
Presarati nuca de cocos.
Dati la rece timp de 3 ore astfel incat ciocolata sa se intareasca bine.Scoateti discurile de pe placa de silicon sau de pe hartia de pergament.
Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Marius
Pare faina, o sa incerc. Alte retete low carbs aveti?
anonymous
Ok