Mendiants
Mendiants - sunt bomboane de ciocolata cu fructe seci si confiate, care se fac de sarbatori in sudul Frantei. Fructele folosite initial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani si migdalele pentru Dominicani. Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc. In prezent, gasim mendiants in orice perioada a anului, regula celor 4 alune si fructe uscate este mai rar respectata, iar combinatia de nuci/alune/samburi/fructe uscate ramane la aprecierea fiecaruia. Aceasta reteta poate fi fara gluten, chiar vegana, in functie de ciocolata pe care o alegeti (verificati daca nu este cu lapte).
Ingrediente
Materiale
- placa de silicon sau hartie de pergament
Rețete inrudite
-
Verrines cu raffaello (fără gătire)
-
Raffaello de casă
-
Clementine cu ciocolată: desertul expres, fresh și gourmet!
-
Ananas cu ciocolată: desertul perfect de făcut cu copiii
Preparare
Topiti ciocolata si cu ajutorul unei lingurite, formati mici discuri pe o placa de silicon sau hartie de pergament.
Asezați nuci, alune si migdale zdrobite pe fiecare disc de ciocolata. Puneti si Goji.
Presarati nuca de cocos.
Dati la rece timp de 3 ore astfel incat ciocolata sa se intareasca bine.Scoateti discurile de pe placa de silicon sau de pe hartia de pergament.
Gata!