Mendiants

Gustări
6 porții
Foarte ușor
30 min

Mendiants - sunt bomboane de ciocolata cu fructe seci si confiate, care se fac de sarbatori in sudul Frantei. Fructele folosite initial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani si migdalele pentru Dominicani. Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc. In prezent, gasim mendiants in orice perioada a anului, regula celor 4 alune si fructe uscate este mai rar respectata, iar combinatia de nuci/alune/samburi/fructe uscate ramane la aprecierea fiecaruia. Aceasta reteta poate fi fara gluten, chiar vegana, in functie de ciocolata pe care o alegeti (verificati daca nu este cu lapte).

Ingrediente

6

Materiale

  • placa de silicon sau hartie de pergament

Preparare

  • Mendiants - Preparare etapa 1Topiti ciocolata si cu ajutorul unei lingurite, formati mici discuri pe o placa de silicon sau hartie de pergament.
  • Mendiants - Preparare etapa 2Asezați nuci, alune si migdale zdrobite pe fiecare disc de ciocolata. Puneti si Goji.
  • Mendiants - Preparare etapa 3Presarati nuca de cocos.
    Dati la rece timp de 3 ore astfel incat ciocolata sa se intareasca bine.
  • Mendiants - Preparare etapa 4Scoateti discurile de pe placa de silicon sau de pe hartia de pergament.
  • Mendiants - Preparare etapa 5Gata!
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Marius

Pare faina, o sa incerc. Alte retete low carbs aveti?

abuz

anonymous

Ok

abuz