Frigănele la cuptor, topping de praline roz, rețetă ultra gourmet
Ce să faci cu pâinea veche? Frigănele, desigur! Și aici pentru și mai mult confort, vă oferim frigănele la cuptor! Pentru pregătire, urmați indicațiile de mai jos.
Ingrediente
3
Materiale
- tavă 14x22 cm
Rețete inrudite
-
Friganele cu pesto
-
Frigănele-petitchef
-
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
-
Croissante friganele la cuptor
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare15 min
Gătire25 min
- Amestecați ouăle, smântâna, laptele, vanilia și zahărul brun. Turnați jumătate din amestec în formă.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C, modul convecție. Îndoiți feliile de pâine în jumătate și aranjați-le una lângă alta în tavă.
- Turnați deasupra restul compoziției. Presărați cu praline roz (deasupra se poate spune și zahăr brun).
- Dacă pâinea ta este uscata, lasă-o la macerat la frigider timp de 15 minute.
➤ Puteți face această rețetă cu o zi înainte și o lăsați peste noapte la frigider, învelită în folie alimentară. - Dacă pâinea este proaspată: puneti-o direct in cuptorul preîncălzit la 180°C la căldură rotativă, timp de 25 de minute.
- Scoateți din cuptor și serviți!
Observații
Puteți face această rețetă cu orice resturi de pâine, pâine sandviș, brioșă, produse de patiserie...
Reglați cantitatea de zahăr în funcție de ceea ce veți folosi.
Garnitura înainte de gătit: puteți adăuga fulgi de ciocolată, migdale decojite, alune zdrobite...
Garnitura după gătire: adăugați miere, sirop de arțar, zahăr pudră, caramel, ciocolată topită: răsfățați-vă!
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!