Boluri din churros (la cuptor)

votează acum
Gustări
Foarte ușor
50 min

Pentru un desert cu efect „wow”, schimbăm forma churros păstrându-le în același timp delicatețea! Un alt punct bun despre această rețetă? Churros-urile noastre nu sunt prăjite, ci bine coapte! Așa că nu ezitați să le ornați cu înghețată, frișcă, ciocolată topită sau caramel pentru a le face cu adevărat irezistibile! Vă explicăm totul pas cu pas în rețeta noastră detaliată de mai jos ↓

Ingrediente

5

Churros :

Toppinguri (ganache de ciocolată și frișcă/înghețată de vanilie și caramel):

Ganache:

Frișcă de vanilie:

Materiale

  • 1 forma de briose
  • Pungă de patiserie
  • Duză canelată
  • 1 cratiță
  • 1 spatulă de lemn

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 1Se toarnă apa în cratiță și se pune la foc mediu. Adăugați zaharul și untul. Fierbeți totul. Untul trebuie să se topească complet.
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 2Luați tigaia de pe foc și adăugați făina dintr-o dată. Amestecați totul bine cu o spatulă de lemn și readuceți la foc. Amestecați până când aluatul se desprinde de margini.
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 3Se ia de pe foc, se adaugă vanilia apoi ouăle unul câte unul, în timp ce amestecați. Transferați aluatul încă cald într-o pungă de patiserie prevăzută cu o duză canelată.
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 4Întoarceți tava pentru brioșe cu susul în jos și ungeți-i suprafața. Așezați aluatul peste fundul formelor de brioșă, formând o spirală continuă. Apăsați bine părțile care nu s-au lipit împreună. Ungeți cu ulei vegetal bolurile din churro.
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 5Coaceți n cuptorul preîncalzit la 200°C timp de 30 de minute.
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 6Scoateți din cuptor și dați imediat prin zahăr (sau un amestec zahăr + scorțișoară).
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 7Decorați cu înghețată și caramel sau cu umplutură la alegere!
  • Boluri din Churros (la cuptor) - Preparare etapa 8De asemenea, vă puteți orna bolurile cu ganache de ciocolată și frișcă.
    *Pentru ganache:
    Va fi necesar să încălziți smântâna apoi să încorporați ciocolata tăiată bucatele.
    *Pentru frișca de vanilie:
    Batem frișca foarte rece cu mascarpone, zahăr pudră și vanilie până se formează o cremă groasă și cremoasă.
    Decorați totul cu alune tocate.

Punctează această reţetă

Observații

Cum să faci churros la cuptor?
Tot ce trebuie să faceți este să faceți un aluat choux, să puneți totul pe o tavă de copt unsă și să le coaceți la cuptor la 200°C.

De ce aluatul choux și churros trebuie să fie cald pentru a fi turnat?
Dacă așteptați prea mult, aluatul se va răci și se va întări și va fi mult mai complicat de pus în punga de patiserie. Așa că nu așteptați!

Puteți îngheța churros?
Vești bune: puteți congela churros și să vă bucurați de ele mai mult timp! Le puteți prepara în cantități mari și să aveți mereu câteva la îndemană ;-)

Cum se prepară ganache de ciocolată de casă?
În Spania churros se consumă în general cu ganache de ciocolata, rețeta este foarte ușor de făcut, și o oferim chiar aici:
Pentru a face un ganache de ciocolată de casă, tot ce trebuie să faceți este să încălziți smântâna și când este foarte fierbinte adăugați ciocolata la alegere, în aceeași cantitate cu smântâna, tăiată în bucățele mici. Amestecați bine și veți obține un ganache perfect

Cum se prepară frișcă de casă?
Puteți prepara frișca pur și simplu bătând frișca și zahăr. Am decis să facem o frișcă extra gourmet: pentru a o reproduce acasă va trebui să bateți frișca rece și mascarpone în aceleași cantități, cu zahăr pudră (după gust) și extract de vanilie (sau o păstaie de vanilie). Puteți varia aromele adăugând în cremă extract de cafea sau floare de portocal.
Vă recomandăm să puneți smântână la congelator cu 15 minute înainte de a o folosi și să alegeți o smântână cu cel puțin 30% grăsime.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: