Ai chef de o gustare sau un desert original și delicios care nu implică prăjirea în ulei? Aceste churros la Air Fryer vă vor duce direct în Spania! Imaginați-vă churros crocante la exterior și moi la interior, învelite în zahăr și totul fără ulei. Un deliciu de savurat cald, cu sos de ciocolată sau caramel, un adevărat deliciu pentru o gustare :-)
Se toarnă apa într-o cratiță. Se adaugă zahărul alb, zahărul brun, sarea și untul. Așteptați ca apa să fiarbă; untul trebuie să se topească complet. Se amestecă dacă este necesar.
Se ia de pe foc și se adaugă făina deodată. Se amestecă bine pentru a încorpora totul.
Se readuce la foc și se amestecă cu o lingură de lemn până când aluatul se desprinde de pe margini.
Se adaugă extractul de vanilie și apoi ouăle: se adaugă câte unul pe rând, încorporându-le bine în aluat de fiecare dată, folosind un tel.
Se transferă aluatul cald într-o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf canelat.
Aplicați ulei cu ajutorul spray-ului pe foaia de hârtie antigrăsime potrivită pentru tava friteuzei dvs. cu aer. Modelați churrosurile pe hârtia rezistentă la grăsimi: poșați linii drepte, bine depărtate (churrosurile se vor umfla). *Le puteți pune la frigider pentru ca aluatul să se întărească și să își păstreze forma.
Se stropesc din nou churrosurile cu ulei. Coaceți churrosurile timp de 12 minute la 200°C în modul "Air fry".
* Le puteți întoarce la jumătatea timpului de gătire.
Se mai coc puțin dacă este necesar, apoi se tăvălesc churrosurile într-un amestec de zahăr și zahăr brun.
Pentru ganache, se încălzește smântâna, se adaugă ciocolata în bucăți mici și se amestecă până se omogenizează.
Cum se păstrează churros? Păstrați-le într-o cutie etanșă până la 2 zile la temperatura camerei sau 3-4 zile la frigider. De asemenea, le puteți congela, dar acestea se vor înmuia.
Cum reîncălzesc churros-urile? Le puteți reîncălzi pentru câteva minute în cuptor sau în friteuza cu aer. Nu uitați să le aplicați puțin ulei pentru ca acestea să fie din nou crocante.
Ce vârf ar trebui să folosesc pentru a face churros? Veți avea nevoie de un vârf de patiserie canelat, a cărui lățime variază în funcție de dimensiunea dorită.
Cum obțin churros cu caneluri uniforme? Atunci când puneți churros-urile pe hârtie rezistentă la grăsime, acestea se vor aplatiza pe dedesubt dacă le gătiți direct. Aceasta nu este o problemă gravă, dar le puteți ajuta să își păstreze forma dacă le răciți înainte. Aluatul se va întări și acestea își vor păstra forma.
Cum pot face ca zahărul să se lipească mai bine de churros? Aplicați puțin spray cu ulei la sfârșitul gătirii și tăvăliți-le în zahăr imediat.