Incalziti cuptorul la 200 grade celsius. Ungeti cu unt un vas tip Yena.
Intr-o tigaie topiti cele 50 grame de unt, adaugati ceapa si caliti 2-3 minute, adaugati apoi sunca si caliti inca 3-4 minute; lasati tigaia la racit. Intr-un vas bateti cu telul smantana, laptele, faina, sarea si piperul.
Cartofii se felieaza rondele subtiri cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unei razatoare. Puneti 1/3 din cartofi pe fundul vasului Yena uns in prealabil cu unt, presarati deasupra 1/3 din compozitia de sunca/ceapa obtinuta anterior, 1/3 din branza/cascavalul ras, apoit turnati 1/3 din compozitia cu smantana, lapte, faina. Repetati acest procedeu de inca 2 ori, astfel incat la final sa presarati 1/3 din branza/cascaval si sa adaugati 1/3 din smantana, lapte,faina. Acoperiti vasul si lasati-l in cuptor 45-50 minute
Deasupra se pune patrunjel tocat. Se taie bucati si se serveste cald.
Vasul tip Yena e de fapt unul tip Jena, "200 grade celsius" se scrie ceva mai decent astfel: 200°C. Toata afacerea e de fapt o musaca de cartofi destul de reusita, mai ales daca omitem faina de la ingrediente.
Comentarii (33):
Trebuie sa fie foarte gustos.....o sa incerc si eu reteta.
Musaca cu sunca de praga.
Excelent!
Destul de buna
Excelenta reteta ,foarte buna ,stiu cand eram copil o facea mama si cu carnati afumati uscati si feliati.
Excelent
Vasul tip Yena e de fapt unul tip Jena, "200 grade celsius" se scrie ceva mai decent astfel: 200°C. Toata afacerea e de fapt o musaca de cartofi destul de reusita, mai ales daca omitem faina de la ingrediente.
Excelent
Faina, ce rost are ? nu mai recomandati faina in prajeli, e "bomba atomica" ! adaugati legume ....
Excelent!