Cartofi cu sunca la cuptor

Felul principal
Ușor
1 h 20 m

cartofi, ceapa, sunca Praga, smantana, lapte, faina

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră
  • Incalziti cuptorul la 200 grade celsius. Ungeti cu unt un vas tip Yena.
  • Intr-o tigaie topiti cele 50 grame de unt, adaugati ceapa si caliti 2-3 minute, adaugati apoi sunca si caliti inca 3-4 minute; lasati tigaia la racit.
    Intr-un vas bateti cu telul smantana, laptele, faina, sarea si piperul.
  • Cartofii se felieaza rondele subtiri cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unei razatoare. Puneti 1/3 din cartofi pe fundul vasului Yena uns in prealabil cu unt, presarati deasupra 1/3 din compozitia de sunca/ceapa obtinuta anterior, 1/3 din branza/cascavalul ras, apoit turnati 1/3 din compozitia cu smantana, lapte, faina. Repetati acest procedeu de inca 2 ori, astfel incat la final sa presarati 1/3 din branza/cascaval si sa adaugati 1/3 din smantana, lapte,faina. Acoperiti vasul si lasati-l in cuptor 45-50 minute
  • Deasupra se pune patrunjel tocat. Se taie bucati si se serveste cald.

Punctează această reţetă

MMaria2006

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Trebuie sa fie foarte gustos.....o sa incerc si eu reteta.

am gătit această rețetă
abuz

cipriance

Musaca cu sunca de praga.

abuz

anonymous

Excelent!

abuz

anonymous

Destul de buna

abuz

anonymous

Excelenta reteta ,foarte buna ,stiu cand eram copil o facea mama si cu carnati afumati uscati si feliati.

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Vasul tip Yena e de fapt unul tip Jena, "200 grade celsius" se scrie ceva mai decent astfel: 200°C. Toata afacerea e de fapt o musaca de cartofi destul de reusita, mai ales daca omitem faina de la ingrediente.

abuz

edithke

Excelent

abuz

anonymous

Faina, ce rost are ? nu mai recomandati faina in prajeli, e "bomba atomica" ! adaugati legume ....

abuz

anonymous

Excelent!

abuz
  • pagina 1 / 4