Petitchef

Cartofi cu sunca la cuptor

cartofi, ceapa, sunca Praga, smantana, lapte, faina

Felul principal
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Incalziti cuptorul la 200 grade celsius. Ungeti cu unt un vas tip Yena.
  • Intr-o tigaie topiti cele 50 grame de unt, adaugati ceapa si caliti 2-3 minute, adaugati apoi sunca si caliti inca 3-4 minute; lasati tigaia la racit.
    Intr-un vas bateti cu telul smantana, laptele, faina, sarea si piperul.
  • Cartofii se felieaza rondele subtiri cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unei razatoare. Puneti 1/3 din cartofi pe fundul vasului Yena uns in prealabil cu unt, presarati deasupra 1/3 din compozitia de sunca/ceapa obtinuta anterior, 1/3 din branza/cascavalul ras, apoit turnati 1/3 din compozitia cu smantana, lapte, faina. Repetati acest procedeu de inca 2 ori, astfel incat la final sa presarati 1/3 din branza/cascaval si sa adaugati 1/3 din smantana, lapte,faina. Acoperiti vasul si lasati-l in cuptor 45-50 minute
  • Deasupra se pune patrunjel tocat. Se taie bucati si se serveste cald.


Poze

Cartofi cu sunca la cuptor
Cartofi cu sunca la cuptor - poza 2
Cartofi cu sunca la cuptor - poza 3

Întrebări:




Comentarii (33):

13/12/2013

Trebuie sa fie foarte gustos.....o sa incerc si eu reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cipriance, 22/02/2016

Musaca cu sunca de praga.

(0) (0) Abuz
20/03/2015

Excelent!

(0) (0) Abuz
27/02/2015

Destul de buna

(0) (0) Abuz
27/02/2015

Excelenta reteta ,foarte buna ,stiu cand eram copil o facea mama si cu carnati afumati uscati si feliati.

(0) (0) Abuz
27/02/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
27/02/2015

Vasul tip Yena e de fapt unul tip Jena, "200 grade celsius" se scrie ceva mai decent astfel: 200°C. Toata afacerea e de fapt o musaca de cartofi destul de reusita, mai ales daca omitem faina de la ingrediente.

(1) (0) Abuz
edithke, 07/07/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
06/07/2014

Faina, ce rost are ? nu mai recomandati faina in prajeli, e "bomba atomica" ! adaugati legume ....

(2) (0) Abuz
06/07/2014

Excelent!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi gratinați la air fryer
Cartofi gratinați la air fryer
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi copți cu chimichurri
Cartofi copți cu chimichurri
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează