Petitchef

FRIPTURA DE PORC CU SOS DE MERISOARE

FRIPTURA DE PORC CU SOS DE MERISOARE
Iat? un preparat ardelenesc care cu siguran?? v? va încânta sim?urile gustative.
Prima dat? am gustat friptur? de porc cu sos dulce - era de vi?ine, în casa, pe atunci, a viitoarei mele mame-soacre. La început am fost reticent? la astfel de mânc?ruri, eu o ardeleanc? get-beget, obi?nuit? cu fripturi "stropite" cu untura în care s-au pr?jit, a?a cum le f?cea bunica, dar dup? a doua - a treia înghi?itur? am început s?-mi schimb complet p?rerea ?i chiar a ajuns s?-mi plac?.
O pute?i prepara pentru masa de duminic?, când ave?i invita?i ?i vre?i s?-i surprinde?i sau pur ?i simplu când vre?i s? v? r?sf??a?i cu ceva dulce-picant.
Ingrediente friptur? de porc:
- 500 g pulp? de porc proasp?t?
- 500 g pulp? de porc afumat?
- 2 linguri untur? de porc
- 1 can? vin ro?u
- 1/2 can? ap?
- sare
- piper
- boia
Pulpa de porc se spal?, se por?ioneaz? în felii de un deget grosime ?i se a?eaz? în tav?: o felie de carne proasp?t?, una afumat?, una proasp?t?, una afumat?, etc.
Peste ele se pun condimentele, untura ?i se toarn? apa ?i vinul. Se acoper? tava cu o folie de aluminiu ?i se d? la cuptor la foc mic. Din când în când se mai stropesc cu zeama format? în tav?.
In ultimele minute se ia folia de pe tav?, carnea se întoarce ?i se mai d? la cuptor s? scad? zeama ?i s? se rumeneasc? friptura.
Ingrediente pentru sos:
- un borcan de 400 g meri?oare s?lbatice
- un cub unt (50g)
- 1 lingur? ulei
- 3 linguri cu f?in?
- 1/2 linguri?? nuc?oar?
- 2oo - 300 ml de lapte
- sare
- piper
Pune?i untul ?i uleiul într-o cr?ticioar? mic?, ad?uga?i f?ina ?i c?li?i u?or, amestecând continuu, cu mare aten?ie pentru a nu se arde f?ina, aceasta trebuie s? r?mân? alb?.

Se adaug? laptele, amestecând pentru a nu se forma cocoloa?e, apoi meri?oarele, sare, piper ?i nuc?oar?.

Sosul se las? la fiert 10 - 15 minute, iar dac? este prea gros, se dilueaz? cu lapte.

Lâng? friptur? am f?cut un piure de cartofi cu lapte ?i unt.








Comentarii:

31/12/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Supeeer

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează