Varza se taie in jumatate, apoi in felii de 1 cm grosime si se pune la fiert in apa cu sare (~2 lingurite) pana se inmoaie un pic. La 10 minute dupa primul clocot (15 daca nu aveti varza noua) se scurge varza de apa si se lasa la racit.
Intre timp se pun intr-un castron ouale, laptele, sarea si piperul, si se bat bine. Se adauga incetul cu incetul 5-6 linguri faina, amestecand in continuu la fiecare lingura adaugata pentru a se omogeniza. Daca este nevoie completati cu faina astfel incat la final sa rezulte o compozitie mai groasa decat aluatul pentru clatite.
Cand varza s-a racit destul incat sa puteti lucra fara sa va ardeti la maini, stoarceti bine varza de apa si cu mainile formati turtite de marimea dorita (presati bine sa se scurga si ultimele picaturi de apa).
Fiecare turtita de varza se presara cu sare, piper si frunze de marar, apoi cu o lopatica se trec prin aluat si se prajesc in putin ulei. Daca este nevoie picurati aluat pe partea neprajita a turtitei de varza.
Comentarii:
E buna
Arata foarte bine si cred ca este si foarte buna!nu stiu ce sa zic,nu am mancat niciodata,dar sunt curioasa sa incerc.
^_^