Oparim varza in uncrop, cam 10 minute, varza de Bruxelles oparita dupa care o scurgem. varza de Bruxelles la scurs.
Intr-o tigaie, infierbantam trei linguri de ulei de masline, adaugam faina, dispersat si in portii mici, amestecand incontinuu. O amestecam vreo 2 minute.
Dupa asta o stingem cu lapte, amestecam bine. lapte si faina. Ungem fundul si peretii cu ulei unui vas termorezistent si asezam pe fundul acestuia verzele. Varza de Bruxelles in vas.
Deasupra dam prin razatoare putina nucsoara nucsoara rasa si turnam sosul. Sos peste varza de Bruxelles.
Incingem cuptorul la 200 ºC si bagam vasul pentru 25-35 minute. Il scoateti cand o sa prinda o crusta usor aramie deasupra.
Pacat de reteta.Varza de Bruxelles e o delicatesa si mi s-a parut inoportun folosirea rantasului ! Daca tot vroia sa caleasca ceva, mai bine calea varza un pic. Pentru ingrosare ii recomand sa foloseasca faina de orez (e mai sanatoasa si se "asorteaza" mai bine cu varza de Bruxelles). In rest e ok.
Comentarii:
Si pesmetul, cascavalul?
Pacat de reteta.Varza de Bruxelles e o delicatesa si mi s-a parut inoportun folosirea rantasului ! Daca tot vroia sa caleasca ceva, mai bine calea varza un pic. Pentru ingrosare ii recomand sa foloseasca faina de orez (e mai sanatoasa si se "asorteaza" mai bine cu varza de Bruxelles). In rest e ok.
F.buna
O sa incerc arata bine
Tocmai voi incerca azi reteta! Mi se pare foarte buna!
Descrierea senzaţiilor e tare!
FFFFFFFFFFF BUNA!
Excelent
Tres bon!
Super delicioasa si atat.