Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min
Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine sticloasa. Se presara faina peste ceapa, se mai lasa cateva secunde, apoi se stinge cu laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc.
Ouale se bat cu un praf de sare si adaugam branza.
Asezam varza in vas, intre ele adaugam cate o jumatate de rosie si presaram putin cimbru. Turnam sosul bechamel apoi ouale cu branza si introducem in cuptorul incalzit 30 min.
Dupa acea se scoate se presara cascavalul ras si mai introducem la cuptor pana ce se topeste cascavalul si se rumeneste.
Am facut de mai multe ori retet cu varza de Bruxelles dar nu am folosit ceapa sau rosii. Am cumparat doar varza congelata. Multumesc pentru reteta dar o fac doar asa cum o stiu eu...
Comentarii (13):
Excelenta!!
Toll!
Multumesc, demult voiam sa mananc ceva mai elaborat cu aceasta varza care imi place.
Delicios
Am facut de mai multe ori retet cu varza de Bruxelles dar nu am folosit ceapa sau rosii. Am cumparat doar varza congelata. Multumesc pentru reteta dar o fac doar asa cum o stiu eu...
SUPER TARE
Super buna
Sanatoasa si gustoasa
E, cu siguranta, delicios!
Azi am s-o gatesc