Varza de bruxelles gratinat

Antreuri
Ușor
1 oră

O minunatie de varzuca , pe care o ador, nu putea decat sa iasa , ceva delicios, sper sa va placa si voua!

Ingrediente

6

Pentru sosul bechamel:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min
  • Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet.
  • Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine sticloasa.
    Se presara faina peste ceapa, se mai lasa cateva secunde, apoi se stinge cu laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase.
    Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara.
    Se ia de pe foc.
  • Ouale se bat cu un praf de sare si adaugam branza.
  • Asezam varza in vas, intre ele adaugam cate o jumatate de rosie si presaram putin cimbru.
    Turnam sosul bechamel apoi ouale cu branza si introducem in cuptorul incalzit 30 min.
  • Dupa acea se scoate se presara cascavalul ras si mai introducem la cuptor pana ce se topeste cascavalul si se rumeneste.

Punctează această reţetă

Adela-DadiAdela-Dadi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Excelenta!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Toll!

am gătit această rețetă
abuz

Elena Ardeleanu

Multumesc, demult voiam sa mananc ceva mai elaborat cu aceasta varza care imi place.

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Am facut de mai multe ori retet cu varza de Bruxelles dar nu am folosit ceapa sau rosii. Am cumparat doar varza congelata. Multumesc pentru reteta dar o fac doar asa cum o stiu eu...

abuz

anonymous

SUPER TARE

abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Sanatoasa si gustoasa

abuz

anonymous

E, cu siguranta, delicios!

abuz

anonymous

Azi am s-o gatesc

abuz
  • pagina 1 / 2