Se spala carnea si se taie marunt . Se caleste cca. 5 minute in ulei incins. Se spala ardeii; se curata ceapa, se toaca marunt si se amesteca cu bucatelele de carne.
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid. Se adauga 1 litru de apa, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce.
Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac. Se lasa la racit. Se amesteca ouale cu smantana si cascavalul ras si se aduga la orez. Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se unge o forma de tort cu unt; se transfera orezul in forma si se netezeste.
Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza deasupra. Se rade cascaval deasupra. Se coace timp de 35-40 de minute. Se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme. Data viitoare il "cladesc" in forma rotunda de tort, cu inel detasabil .
Comentarii:
Buuun ...!
O sa-ncerc si eu
Super ideeee!