Tort racoros cu cirese.

Desert
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

8

Ingrediente blat:

Pentru crema:

Pentru sirop:

Pentru decor:

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la racit.

    Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie.Se spala ciresele,li se scot samburii si se lasa la scurs.

    Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu siropul facut din apa,zahar si esenta.Se toarna crema de smantana,se pun ciresele fara samburi.Se adauga a doua parte de blat insiropata.

    Se imbraca tortul in frisca,marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu posul floricele din frisca.Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Punctează această reţetă

LALYCALALYCA

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

10

abuz

anonymous

Foarte bn

abuz

anonymous

DELICIOS!

abuz

anonymous

Interesant

abuz

anonymous

Mui bueno

abuz

Uzzi

I-mi place.Foarte tare reteta.
Complimenti

abuz