Petitchef

Tochitura moldoveneasca

Felul principal
3 porții
10 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Nu mai mancasem de multi ani o tochitura,iar gerul de afara parca cerea si el niste mamaliguta fierbinte cu o carne de porc bine fripta care ti se topeste-n gura si niste branza de burduf,cu un ochi si alaturi niste muraturi.Deja v-am facut pofta,asa-i ? Si ca o moldoveanca 100% ce sunt,m-am gandit ca e rusinica sa nu fac o tochitura ca-n Moldova.Variante sunt multe,de la adaos de ceapa,rosii,ardei,ciuperci etc , pana la altele mai gogonate. De obicei se adauga si carnati,insa cum eu locuiesc in Italia,am incercat de data asta sa ma adaptez cu ce am avut.Si asa am fost norocoasa sa am muraturi de acasa si branza de burduf.Stim cu totii ca nu exista reteta perfecta sau exacta,si ca gusturile nu se discuta,insa eu de un lucru sunt sigura: tochitura asta a fost bunnnaaa,dar buuunnaa rau !!!!

    Punem untura in ceaun,iar cand s-a incins adaugam slanina daca o avem si pulpa de porc taiata cubulete.Amestecam bine,pana slanina incepe sa se topeasca iar carnea se albeste pe toate partile.

    Acum adaugam supa sau apa,sare,piper si condimentele dorite, jumatate din usturoiul tocat marunt, si lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul si incepe sa sfaraie din nou.Acum punem si carnatii ,si 1-2 foi de dafin udate si stoarse pentru a evita arderea lor in uleiul incins.

    In acest punct verificam carnea.Daca e destul de patrunsa,trecem la etapa urmatoare,daca nu,mai punem un pahar de apa sau supa si lasam pana la evaporarea completa.

    Mai lasam putin si stingem cu un pahar de vin sec de calitate (eu am pus alb) , si punem si restul usturoiului si pentru cine vrea putina culoare si putin sos peste mamaliguta,punem si 3 linguri de pasta de tomate diluata cu putina apa.

    Amestecam bine si lasam sa scada acoperind partial cu un capac.

    Facem mamaliguta, dupa gustul fiecaruia.Traditia o cere cu o consistenta mai tare.
    Pregatim tigaia cu ulei,pentru ochiuri.

    Intindem toate farfuriile si trecem la impartit: cu o lingura punem mamaliguta in fiecare farfurie,(sau o punem intr-un castronel uns cu putin ulei si o rasturnam pe farfurie) deasupra ei,in mijloc,punem cate un ochi,abia facut.
    In jurul mamaligutei punem carnea,iar in jurul oului branza de burduf,feta sau telemea.Ar fi fost minunati si niste carnaciori, de asta am si dat reteta originala,eu m-am adaptat doar.

    Ornam cu o frunzulita de patrunjel si servim cu muraturi si cui ii place,un pahar de vin rosu.

    Cand am terminat de mancat si am inceput sa primesc complimente m-am mai simtit o data mandra ca sunt moldoveanca.


Întrebări:




Comentarii (178):

Zgripcea, 17/11/2017

Super mai ajutat la proiect.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/03/2017

MInunata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2016

FOARTE DELICIOASA!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/07/2015

Foarte buna am gatito

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dumitru_a2014
dumitru_a2014, 16/04/2015

Buuuuuuuunnnn!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

Am gatit de multe ori aceasta tochitura,este super si daca servesti 50ml palinca de zalau pemtru o digestie mai buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/03/2015

Delicios, perfect!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2014

Suna bn.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

Si eu voi face zilele urmatoare cu niste prieteni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte buna, am gustat-o

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 18

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează