Tocanita: carnea o taiem in bucati mai mari, si o punem in tigaie in putin ulei incins. O intoarcem pe toate partile, dupa care punem putina apa si ii punem capacul.
Procedam asa adaugandu-i cate un pic de apa pana cand carnea este moale (pe aragaz trebuie sa avem tot timpul un ibric cu apa fierbinte din care punem peste carne), adica o ora si jumate depinde de carne.
Cand carnea s-a facut, o scoatem din tigaie pe un platou, si in uleiul ramas punem ceapa tocata marunt. Lasam ceapa pana cand devine sticloasa si mai punem putina apa, punem apoi sucul de rosii, condimentele si mai lasam 30 minute la foc mic. Adaugam apoi carnea si mai fierbem 20 minute.Gata tocanita.
Pentru orez procedam astfel: Ceapa se pune la foc in ulei incins cu restul de legume. Cand legumele sunt facute, se pun intr-o oala sau tava pentru cuptor, se adauga orezul spalat in urmatoarea proportie: la 1 cana de orez pune 4 cani de apa . Adaugam condimente si dam la cuptor pentru 1 ora la foc maricel 200 grade.
Comentarii:
Am gatit acest fel de mancare este super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!