Petitchef

Tocanita de vita Stroganoff (Beef Stroganoff)

Este o mancare simpla in care se foloseste carne de vita taiata fasii subtiri. Daca nu aveti carne de vita bine marinata va recomand sa folositi carne tocata de vita pentru aceasta reteta.

Felul principal
2 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se caleste carnea in 3 linguri de unt la foc mediu, pana e facuta, adaugand putina sare si piper. Apoi se scoate carnea si se pune deoparte intr-un bol.
  • In uleiul ramas in tigaie, se caleste ceapa. Cand ceapa e transparenta se aseaza peste carne in bol.
  • Se curata tigaia.
  • Se adauga celelalte 3 linguri de unt si se calesc ciupercile la foc tare cam 4 minute, adaugand si restul mirodeniilor.
  • Apoi, reduceti focul la minim si adaugati smantana peste ciuperci. Nu lasati sa fiarba smantana, ci adaugati carnea si ceapa, mai adaugati sare daca e nevoie si serviti cu paste sau orez.


Întrebări:




Comentarii:

cristian_g2017_1, 20/05/2020

6 linguri de unt?? Adica peste 200g! La 200g dw carne? 2 portii??? Ce-i aia "cana" de ceapa verde?? De legatura de ceapa verde s-a auzit/? Ai mancat vreodata un muschi Stroganoff intr-un restaurant bun? Care ulei ramas in tigaie?? Reteta dee pafarist! Iat la Stroganogg se pot aduga si ciuperci, dar si mustar!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
18/05/2015

Eu am pus si o lingurita de mustar.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
crina-1, 20/05/2020

Este bine sa numiti tocanita de la noi ( regiunea d-voasta).
Asta pentru ca nu are ABSOLUT NIMIC cu Boeuf Sroganoff ce am mincat la restaorantul Kateusa la Saint Petersbourg!

(0) (0) Abuz
John_, 20/05/2020

"sau carne tocata". De unde scoateti fratilor asemenea ineptii culinare? Oricum, intreaga reteta e praf, n-are sens sa detaliez.

(0) (0) Abuz
12/11/2013

FoaRTE OK

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Mai bine faci cartofi prajiti,ca nu te pricepi la gatit,cel putin la explicat.

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Foarte bna si usoare

(0) (0) Abuz
25/01/2013

Ce nu am inteles eu, tigaia se curata de ulei sau de unt? In rest reteta nu conteaza!!!!

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 06/06/2010

Bunnnnnnnnnnnnnnnnnn.................

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Stroganoff – Opera de arta culinara Stroganoff – Opera de arta culinara Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează