Tocanita de vita cu bere / stoofvlees / carbonade
Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditional belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire2 ore
- Taiati carnea in bucati de cca 3 4 cm; Taiati si ceapa marunt sau solzi,cum preferati.
Intr o tigaie caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta.
Separat, intr o oala cu fundul gros puneti untul si cand s a incins adaugati carnea si o lasati pana cand se evapora apa si se prajeste putin. ( cca 2 minute amestecand aproape continuu sa nu se lipeasca ) - Cand carnea s a prajit putin adaugati berea, lasati sa fiarba pana aproape s a evaporat, adaugati ceapa din tigaie, 1 cana de apa si aduceti la fierbere. Adaugati cubul de vita.
Ungeti o felie de paine cu mustar si o puneti cu mustarul in jos in oala cu carne amestecand ca felia sa se descompuna. - Adaugati zaharul, cimbrul, dafinul, apa cat sa acopere totul si acoperiti cu un capac.
Lasati la fiert la foc mediu mic timp de 1 ora si jumatate. Amestecati din cand in cand. Daca este nevoie mai adaugati putina apa. - Potriviti de sare si piper si verificati daca bucatile de carne sunt fierte destul ( daca apasati cu o furculita ar trebui sa se rupa foarte usor ) mai lasati 15 minute apoi adaugati amidonul dizolvat intr-o lingura de apa si mestecati timp de cateva minute pana cand sosul s-a ingrosat indeajuns.
Se serveste de obicei cu cartofi prajiti si maioneza.
Pofta Buna !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
17/06/2013
Cu un mic amendament ; peste unt a, pus la prajit putin ulei
am gătit această rețetă