Taiati carnea in bucati de cca 3 4 cm; Taiati si ceapa marunt sau solzi,cum preferati. Intr o tigaie caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta. Separat, intr o oala cu fundul gros puneti untul si cand s a incins adaugati carnea si o lasati pana cand se evapora apa si se prajeste putin. ( cca 2 minute amestecand aproape continuu sa nu se lipeasca )
Cand carnea s a prajit putin adaugati berea, lasati sa fiarba pana aproape s a evaporat, adaugati ceapa din tigaie, 1 cana de apa si aduceti la fierbere. Adaugati cubul de vita. Ungeti o felie de paine cu mustar si o puneti cu mustarul in jos in oala cu carne amestecand ca felia sa se descompuna.
Adaugati zaharul, cimbrul, dafinul, apa cat sa acopere totul si acoperiti cu un capac. Lasati la fiert la foc mediu mic timp de 1 ora si jumatate. Amestecati din cand in cand. Daca este nevoie mai adaugati putina apa.
Potriviti de sare si piper si verificati daca bucatile de carne sunt fierte destul ( daca apasati cu o furculita ar trebui sa se rupa foarte usor ) mai lasati 15 minute apoi adaugati amidonul dizolvat intr-o lingura de apa si mestecati timp de cateva minute pana cand sosul s-a ingrosat indeajuns.
Se serveste de obicei cu cartofi prajiti si maioneza.
Comentarii (11):
Seamana uimitor cu un stroganoff
Cu un mic amendament ; peste unt a, pus la prajit putin ulei
Foarte bun
Astazi o incerc!!!
Excelent
Bine
Imi place mult, o sa o fac si eu.
Gustos
VREAU SA O FAC
O sa fak sii eu