Petitchef

Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade

Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditional belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.

Felul principal
4 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Taiati carnea in bucati de cca 3 4 cm; Taiati si ceapa marunt sau solzi,cum preferati.
    Intr o tigaie caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta.
    Separat, intr o oala cu fundul gros puneti untul si cand s a incins adaugati carnea si o lasati pana cand se evapora apa si se prajeste putin. ( cca 2 minute amestecand aproape continuu sa nu se lipeasca )
  • Cand carnea s a prajit putin adaugati berea, lasati sa fiarba pana aproape s a evaporat, adaugati ceapa din tigaie, 1 cana de apa si aduceti la fierbere. Adaugati cubul de vita.
    Ungeti o felie de paine cu mustar si o puneti cu mustarul in jos in oala cu carne amestecand ca felia sa se descompuna.
  • Adaugati zaharul, cimbrul, dafinul, apa cat sa acopere totul si acoperiti cu un capac.
    Lasati la fiert la foc mediu mic timp de 1 ora si jumatate. Amestecati din cand in cand. Daca este nevoie mai adaugati putina apa.
  • Potriviti de sare si piper si verificati daca bucatile de carne sunt fierte destul ( daca apasati cu o furculita ar trebui sa se rupa foarte usor ) mai lasati 15 minute apoi adaugati amidonul dizolvat intr-o lingura de apa si mestecati timp de cateva minute pana cand sosul s-a ingrosat indeajuns.

    Se serveste de obicei cu cartofi prajiti si maioneza.

    Pofta Buna !


Poze

Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade
Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade - poza 2
Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade - poza 3
Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade - poza 4
Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade - poza 5
Tocanita de vita cu bere / Stoofvlees / Carbonade - poza 6

Întrebări:




Comentarii (11):

18/06/2013

Seamana uimitor cu un stroganoff

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/06/2013

Cu un mic amendament ; peste unt a, pus la prajit putin ulei

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
06/02/2014

Astazi o incerc!!!

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
19/06/2013

Bine

(0) (0) Abuz
17/06/2013

Imi place mult, o sa o fac si eu.

(0) (0) Abuz
17/06/2013

Gustos

(0) (0) Abuz
17/06/2013

VREAU SA O FAC

(0) (0) Abuz
17/06/2013

O sa fak sii eu

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Clatite cu bere blonda
Clatite cu bere blonda
10 porții
39 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Cum se bea un pahar de bere Cum se bea un pahar de bere

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează