Ciupercile se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic, se pune boiaua de ardei si piperul adaugandu-se apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb acoperite, la foc mic, circa 30 minute, pana cand se moaie ciupercile si scade apa ce o lasa Faina se amesteca cu 200 ml lapte, adaugat cate putin ca sa nu faca cocoloase, se desarta peste ciuperci, potrivind de sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul. Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul verde maruntit. Tocanita de ciuperci este foarte buna cu mamaliguta.
Comentarii (100):
Apa este prea multa iar faina se poate inlocui cu sos tomat făcut în casă ,care este mult mai sănătos și pt organism,en rest totul ok
Vai de capu vostru, 5 litri de apa frate in tocana tre, ma da acolo la scoala de bucatri nu te'a'nvqtat ca ciuperca are 90% apa?
Cum e , cum nu e.....dar e buna , nu ma intereseaza ca e tocana sau ciulama...asa o facea bunica mea dar cu ciuperci din padure,eram mort dupa ea
Nu ii trebuie nici pe departe atata apa, nu e ciorba!! ciupercile lasa ele apa, am tot aruncat vreo 3 cani de zeama...in final am salvat-o
E superba reteta
Foarte gustoasa .
Acum incerc:)
Cea mai buna
Am sa o fac chiar acum! Bunica mea ne facea, dar nu stiam in ce ordine se pun!
O tocanita delicioasa!