Tocanita de ciuperci
Ingrediente
6
Cost estimat: 6.03Euros€ (1€/porție)
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
- Ciupercile se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic, se pune boiaua de ardei si piperul adaugandu-se apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb acoperite, la foc mic, circa 30 minute, pana cand se moaie ciupercile si scade apa ce o lasa
Faina se amesteca cu 200 ml lapte, adaugat cate putin ca sa nu faca cocoloase, se desarta peste ciuperci, potrivind de sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul.
Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul verde maruntit.
Tocanita de ciuperci este foarte buna cu mamaliguta.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 133Kcal
- Carbo: 6.8g
- Grăsimi: 7.8g
- Grăsimi sat.: 1g
- Proteine: 7.2g
- Fibre: 3.8g
- Zahăr: 3g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (226g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
13/03/2022
Apa este prea multa iar faina se poate inlocui cu sos tomat făcut în casă ,care este mult mai sănătos și pt organism,en rest totul ok
am gătit această rețetă
Ioan,
10/01/2022
Vai de capu vostru, 5 litri de apa frate in tocana tre, ma da acolo la scoala de bucatri nu te'a'nvqtat ca ciuperca are 90% apa?
am gătit această rețetă
Marian,
15/01/2018
Cum e , cum nu e.....dar e buna , nu ma intereseaza ca e tocana sau ciulama...asa o facea bunica mea dar cu ciuperci din padure,eram mort dupa ea
am gătit această rețetă
27/09/2017
Nu ii trebuie nici pe departe atata apa, nu e ciorba!! ciupercile lasa ele apa, am tot aruncat vreo 3 cani de zeama...in final am salvat-o
am gătit această rețetă
21/12/2014
Am sa o fac chiar acum! Bunica mea ne facea, dar nu stiam in ce ordine se pun!
am gătit această rețetă