Se taie marunt ceapa, ardeiul si prazul, se da morcovul pe razatoarea mare si se dinstue toate, in putin ulei, cam 10.
Intre timp se taie ciupercile, nu foarte marunt. Punem si ciupercile in tigaie, adaugam sare si piper, cateii de usturoi pisati si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam pasta de tomate si frunzele de patrunjel maruntite si mai lasam pe foc 5.
Tocanita se poate servi cu piure de cartofi, cu orez sau mamaliguta.
Ok ! Faci tocana de ciuperci, nu? Morcov? Pai mai lipsesc telina si pastarnacul ca sa fie toate ingredientele pentru o ciorba in toata regula. "Se dinstue in putin ulei cam 10" ????? Poate ne spui si traducerea daca vorbesti intr-un limbaj numai de tine stiut. Sau trebuie sa ghicim ce ai vrut sa zici? Pacat de ciupercile alea, ca le-ai stricat gustul cu morcovul tau !
Am facut si eu reteta asta si mi-a iesit extrem de buna....mie nu imi placeau ciupercile dar am facut pt familia mea si cand am gustat....mi-a lasat gura apa ...asa de bune au iesit;))
Comentarii:
Usturoiul si morcovul NU isi are rost aici ! Ghiveci total
Ar fi bine daca s-ar pune putin vin alb dupa ce s-a evaporat apa ciupercilor.Tocanita va avea alt gust.
Bun
Am facut tocanita de ciuperci de-a lungul anilor ,dar morcov n-am pus.Voi incerca sa pun si eu ..cred ca va fi gustoasa .
Ok ! Faci tocana de ciuperci, nu? Morcov? Pai mai lipsesc telina si pastarnacul ca sa fie toate ingredientele pentru o ciorba in toata regula. "Se dinstue in putin ulei cam 10" ????? Poate ne spui si traducerea daca vorbesti intr-un limbaj numai de tine stiut. Sau trebuie sa ghicim ce ai vrut sa zici? Pacat de ciupercile alea, ca le-ai stricat gustul cu morcovul tau !
"se dinstue" Ce-o mai fi si asta, in dictionar nu exista!
Delicios.
Am facut si eu reteta asta si mi-a iesit extrem de buna....mie nu imi placeau ciupercile dar am facut pt familia mea si cand am gustat....mi-a lasat gura apa ...asa de bune au iesit;))