Ceapa se curăță, se spală, se taie fideluță. Ardeii se taie în jumătăți, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe. Se pune ceapa la călit în ulei, adăugăm cartofii și amestecăm. După 2-3 minute adăugăm ardeii și amestecăm. Turnăm 1 cană cu apă și acoperim cu un capac, lăsând să fiarbă pentru aprox. 15 min. Roșiile se spală, se taie în jumătăți și se dau pe răzătoarea mică (coaja o aruncăm). Se adaugă în tigaie roșiile date pe răzătoare împreună cu boiaua. Se amestecă bine. După 10 minute de clocotit, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Servim imediat cu mămăliguță. Poftă bună!
Daca nu coci ardeii iese ceva banal si oarecum insipid, mai ales ca mai pui acolo si cartofi, asa, de "pamplezir". Mai invata sa gatesti inainte sa vii sa ne expui noua aicea asemenea catastrofe culinare!
Poate e buna, dar COACETI ardeii inainte, curatatii si folositii cu tot cu cotor si seminte ( si zeama pe care o lasa ardeii copti pana ii curatati si dupa)
Comentarii (14):
Cum au aparut cartofii in reteta asta ?!
Daca nu coci ardeii iese ceva banal si oarecum insipid, mai ales ca mai pui acolo si cartofi, asa, de "pamplezir". Mai invata sa gatesti inainte sa vii sa ne expui noua aicea asemenea catastrofe culinare!
Eu am inlocuit cartoful cu vinata si este ok .
Poate e buna, dar COACETI ardeii inainte, curatatii si folositii cu tot cu cotor si seminte ( si zeama pe care o lasa ardeii copti pana ii curatati si dupa)
Tocanita de ardei nu are cartofi in ea! Probabil ca e buna mâncarica, dar e o mâncarica de cartofi cu ardei.
Este delicioasa recomand!
Arata foarte gustos!!\
Super, eu am adaugat si piept pui fileuri
Ffff bun
Buna , f buna !!!