Carnea dupa ce a fost spalata si portionata se fierbe in apa cu sare,boabe de piper si dafin. Ardei se coc in ulei apoi se vor lasa intr-un vas acoperit pana le vine randul.
Daca presaram niste sare pe ardei se vor curata de pielita mult mai usor. Cepele,morcovul si telina se vor da pe razatoare sau la maruntitorul electric,apoi se calesc in uleiul de la ardei.
Rosiile le oparim in apa clocotita si le decojim,apoi le maruntim cu furculita si le adaugam peste cepe ,morcov si telina.
In timp ce fierbe mancarea ,adaugam si carnea fiarta inainte.Lasam sa fiarba pana scade bine. In acest timp curatam ardeii de pielita si ii rupem in fasii,recuperand sucul lor si ii adaugam peste mancarea ce clocoteste incet.
Cand a scazut suficient adaugam usturoiul pisat si mararul tocat. Potrivim gustul cu sare...acoperim si oprim focul. Dupa jumatate de ora ridicam capacul si putem servi.
Am gatit aceasta reteta si este delicioasa.constanta_s2014 nu te pricepi la gatit. Nu esti in stare sa intelegi o reteta noua care are un gust deosebit. Nu e de mirare cu varsta ta, esti ancorata in retetele tale vechi clasice de pe vremea bunicii. In reteta nu e vorba de combinatii ci de o reteta noua gustoasa. Nu esti in stare sa apreciezi asa ceva. Ramai la retetele tale de acum 50 de ani, si lasa-ne pe noi in pace.
Nu pricep si pace de ce sa fierbi carnea separat ca sa i se duca tot gustul. Carnea de curcan si asa e cam fada dar sa o mai si fierbi inainte e cam prea de tot! Si iarasi nu inteleg ce cauta telina in mancarea asta, e ciorba cumva sau supa? O capatana intreaga de usturoi? Inteleg sa pui 2-3 catei pentru putina aroma ca e tocana nu ostropel, insa o capatana intreaga e deja prea mult iar combinatia de usturoi cu foaie de dafin e horror, asa ca cel mai bine e sa optezi ori pentru usturoi ori pentru dafin. Nu mai faceti mai fetelor combinatii cu tot ce va cade in mana ca nu e ok, nu mai stii ce mananci, in bucatarie exista totusi niste reguli, mai uitati-va si voi la emisiuni culinare daca nu aveti carti de bucate ca poate se mai prinde ceva de voi cat de cat.
Nu am gatit-o inca, dar deja salivez. Pare interesant sa adaugam ardei coptii. E ceva nou pentru tocanita si cu toate ca sunt zgarcit, am notat cu 5 stele.
Comentarii (19):
Cred ca cineva nu stie ce inseamna tocanita.
Reteta asta nu as da-o nici la câine, e grețoasă maxim. Nu face nici un sens ce combinații are.
Am gatit aceasta reteta si este delicioasa.constanta_s2014 nu te pricepi la gatit. Nu esti in stare sa intelegi o reteta noua care are un gust deosebit. Nu e de mirare cu varsta ta, esti ancorata in retetele tale vechi clasice de pe vremea bunicii. In reteta nu e vorba de combinatii ci de o reteta noua gustoasa. Nu esti in stare sa apreciezi asa ceva. Ramai la retetele tale de acum 50 de ani, si lasa-ne pe noi in pace.
Delicioasa, o mica completare, timpul de pregatire nu e 25 minute :)))
dureaza mai mult. E mai deosebita decat alte ...tocanite :)
Super
F.gustos ,bun
Nu pricep si pace de ce sa fierbi carnea separat ca sa i se duca tot gustul. Carnea de curcan si asa e cam fada dar sa o mai si fierbi inainte e cam prea de tot! Si iarasi nu inteleg ce cauta telina in mancarea asta, e ciorba cumva sau supa? O capatana intreaga de usturoi? Inteleg sa pui 2-3 catei pentru putina aroma ca e tocana nu ostropel, insa o capatana intreaga e deja prea mult iar combinatia de usturoi cu foaie de dafin e horror, asa ca cel mai bine e sa optezi ori pentru usturoi ori pentru dafin. Nu mai faceti mai fetelor combinatii cu tot ce va cade in mana ca nu e ok, nu mai stii ce mananci, in bucatarie exista totusi niste reguli, mai uitati-va si voi la emisiuni culinare daca nu aveti carti de bucate ca poate se mai prinde ceva de voi cat de cat.
Arata bine o sa incerc
Nu am gatit-o inca, dar deja salivez. Pare interesant sa adaugam ardei coptii. E ceva nou pentru tocanita si cu toate ca sunt zgarcit, am notat cu 5 stele.
Mai aparte
Perfecta pt o seara de duminica