Tocam carnea de pui, amestecam cu ceapa si verdeata, ambele taiate marunt, cu usturoiul zdrobit si cu oul. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se modeleaza cu mana inmuiata in apa niste perisoare rotunde, care se prajesc in ulei incins. Cand sunt rumene, se scot si se pastreaza la cald (intr-o farfurie acoperita cu folie de aluminiu).Separat, taiem ceapa si ardeiul marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare.
Le calim in cele 2 linuri de ulei, adaugam 2-3 linguri de apa si mai lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam boabele de porumb, rosiile taiate marunt si 100 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute. Saram si piperam dupa gust. Punem apoi si perisoarele si bulionul.
Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (sau daca cratita in care facut tocanita, rezista la cuptor o lasam acolo) si dam la cuptor pentru 15 minute, la foc mare. Noi servit cu piure de cartofi.
Comentarii:
Este adevarat: e gustoasa, dar ...porumb in tocanita? Poti sa o numesti oricum (de preferinta cu un termen mexican sau american) dar tocanita nu este.
Are de toate, este gustoasa, pot manca si copiii!