Curatati si spalati morcovul si telina,la fel ceapa si usturoiul .Taiati-le apoi cubulete.Spalati bine lamaia si curatati-i coaja,fara partea alba.
Intr-o cratita,incalziti uleiul extravirgin de masline si caliti zarzavatul taiat cubulete;adaugati coaja de lamaie si bucatile de miel,rumenindu-le uniform pe toate partile.
Sarati si piperati,Aromatizati cu o ramurica de cimbrisor spalat si scurs si amestecati;dupa cateva minute,turnati vinul si lasati-l sa se evapore la foc iute,apoi micsorati flacara si adaugati rosiile curatate de pielita,pe care le-ati sfaramat in prealabil cu o furculita.Lasati totul pe foc inca 1 ora,adaugand din cand in cand putina supa calda.
Puneti in castroanele tocana de miel inabusit,ornand-o cu frunzulita de cimbrisor,patrunjel si serviti-o imediat.