Tapas - creveti cu usturoi (garlic shrimps)

Felul principal
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Tapas, prin definitie, sunt portii mici, asa ca las cantitatea de creveti la aprecierea fiecaruia. Dar nu trebuie transformat intr-un fel principal, este un fel de "teaser" Eu avut ulei de masline cu aroma de usturoi, dar cel normal merge fara probleme.
  • Din poza mea cu ingrediente lipseste boiaua de ardei. Nu trebuie uitat de ea, este un element important pentru ca le da o aroma dulce-iute nemaipomenita. Crevetii pe carecumparat eu erau congelati si aveau codita intreaga. Sunt mai usor de apucat in acest fel, pentru ca se mananca fara furculita
  • Crevetii se marineaza intr-un amestec de ulei de masline, boia de ardei, sucul stors de la jumatate de lamaie si usturoiul pisat, pentru circa 30 de minute. Recnosc ca se poate si fara marina, dar o pasarica cu carnea marinata, mi se pare ca e mai gustoasa si mai frageda (orice fel de "carne").
  • Se prajesc in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga sucul de la cealalta jumatate de lamaie.Se presara patrunjelul tocat si se potrivesc de sare si piper dupa gust.
  • In aceeasi tigaie am prajit cateva felii de bagheta pentru ca toate sucurile si aromele sa fie absorbite. E o nebunie!

Punctează această reţetă

PoppyPoppy

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

" Dar o pasarica cu carnea marinata ,mi se pare ca e mai gustoasa " - citat din descrierea retetei etapa 3.
Crevetii sunt oare pasarici ?

abuz

cris_nedelcovici

Bun rau !!!!

abuz

anonymous

Simplu si gustos ... sunt mai pretentios la mancare si am dar un Foarte Bine

abuz

anonymous

Super bun!

abuz

anonymous

O sa incerc! salivez...

abuz

anonymous

Deliciossss

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Un deliciu adevarat

abuz

nadejda

Super

abuz