Tapas, prin definitie, sunt portii mici, asa ca las cantitatea de creveti la aprecierea fiecaruia. Dar nu trebuie transformat intr-un fel principal, este un fel de "teaser" Eu avut ulei de masline cu aroma de usturoi, dar cel normal merge fara probleme.
Din poza mea cu ingrediente lipseste boiaua de ardei. Nu trebuie uitat de ea, este un element important pentru ca le da o aroma dulce-iute nemaipomenita. Crevetii pe carecumparat eu erau congelati si aveau codita intreaga. Sunt mai usor de apucat in acest fel, pentru ca se mananca fara furculita
Crevetii se marineaza intr-un amestec de ulei de masline, boia de ardei, sucul stors de la jumatate de lamaie si usturoiul pisat, pentru circa 30 de minute. Recnosc ca se poate si fara marina, dar o pasarica cu carnea marinata, mi se pare ca e mai gustoasa si mai frageda (orice fel de "carne").
Se prajesc in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga sucul de la cealalta jumatate de lamaie.Se presara patrunjelul tocat si se potrivesc de sare si piper dupa gust.
In aceeasi tigaie am prajit cateva felii de bagheta pentru ca toate sucurile si aromele sa fie absorbite. E o nebunie!
Comentarii:
" Dar o pasarica cu carnea marinata ,mi se pare ca e mai gustoasa " - citat din descrierea retetei etapa 3.
Crevetii sunt oare pasarici ?
Bun rau !!!!
Simplu si gustos ... sunt mai pretentios la mancare si am dar un Foarte Bine
Super bun!
O sa incerc! salivez...
Deliciossss
Excelent
Un deliciu adevarat
Super