Petitchef

Baghetă umplută cu unt și usturoi (Garlic bread)

Iubitorii de usturoi, nu cred că pot să reziste la asta! Si eu fac parte din această categorie și nu rezist!
Pe scurt, bagheta se umple cu compoziția de unt și usturoi, se dă la cuptor iar la final devine crocantă în exterior, puțin moale, pufoasă și aromată în interior. Se servește cu paste, supe sau goală ca aperitiv.

Antreuri
4 porții
5 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune într-un bol untul moale, usturoiul tocat, pătrunjelul, un praf de sare și piper negru. Se amestecă bine.
  • Se taie bagheta felii (puțin pe diagonală), fără a taia de tot, partea de jos rămâne netăiată deocamdată, pentru a se ține feliile împreună.
  • Se pune compoziția de unt între felii, folosind o linguriță sau un cuțit de unt. Eu mai bine m-am descurcat cu cuțitul.
  • Se învelește bine în folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncalzit la 175 g C, 10 minute pe o parte, 10 minute pe cealaltă parte.
  • Se scoate, se desface folia și se mai pune în cuptor la 200 g C, aproximativ 5 minute pentru a se rumeni frumos.

    Se servește caldă sau rece.

    Să aveți poftă mare!


Întrebări:




Comentarii (30):

Tania, 10/11/2021

Foarte mult unt. Am pregătit compoziția cu 100 gr unt și nu am pus-o pe toată, și tot a ieșit grețoasa. Nu am folosit folie de aluminiu, ci am lăsat-o așa 15 minute.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/07/2015

L-am vazut undeva la TV,l-am facut si mi-a placut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2013

Foarte buna reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/07/2015

TREBUIE INCERCAT

(0) (0) Abuz
19/07/2015

Interesant,voi face si eu

(0) (0) Abuz
Mariana Iancu, 18/07/2015

Mi-ar place sa incerc reteta, dar facand urmatoarea modificare - as inlocui jumatate din cantitatea de unt cu telemea maturata, diminuand cantitatea de usturoi si punand in loc putina ceapa. Voi incerca.

(0) (0) Abuz
16/07/2015

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
15/07/2015

Nu ma atrage!

(0) (0) Abuz
15/07/2015

Bravo e fb si gustos si f. simplu

(0) (0) Abuz
15/07/2015

Sper sa fie f buna
merci

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Unt cu patrunjel
Unt cu patrunjel
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Unt versus Margarina Unt versus Margarina Tu stii ce fel de unt consumi? Tu stii ce fel de unt consumi?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează