Baghetă umplută cu unt și usturoi (garlic bread)

Iubitorii de usturoi, nu cred că pot să reziste la asta! Si eu fac parte din această categorie și nu rezist! Pe scurt, bagheta se umple cu compoziția de unt și usturoi, se dă la cuptor iar la final devine crocantă în exterior, puțin moale, pufoasă și aromată în interior. Se servește cu paste, supe sau goală ca aperitiv.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Unt cu patrunjel
-
Paine cu usturoi si patrunjel
-
Pâine cu usturoi în stil stea
-
Faux-mage cu usturoi proaspăt și ierburi (brânză vegană făcută din soia!)
Preparare
Preparare5 min
Gătire25 min
- Se pune într-un bol untul moale, usturoiul tocat, pătrunjelul, un praf de sare și piper negru. Se amestecă bine.
- Se taie bagheta felii (puțin pe diagonală), fără a taia de tot, partea de jos rămâne netăiată deocamdată, pentru a se ține feliile împreună.
- Se pune compoziția de unt între felii, folosind o linguriță sau un cuțit de unt. Eu mai bine m-am descurcat cu cuțitul.
- Se învelește bine în folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncalzit la 175 g C, 10 minute pe o parte, 10 minute pe cealaltă parte.
- Se scoate, se desface folia și se mai pune în cuptor la 200 g C, aproximativ 5 minute pentru a se rumeni frumos.
Se servește caldă sau rece.
Să aveți poftă mare!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Tania,
10/11/2021
Foarte mult unt. Am pregătit compoziția cu 100 gr unt și nu am pus-o pe toată, și tot a ieșit grețoasa. Nu am folosit folie de aluminiu, ci am lăsat-o așa 15 minute.
am gătit această rețetă
M
Mariana Iancu,
18/07/2015
Mi-ar place sa incerc reteta, dar facand urmatoarea modificare - as inlocui jumatate din cantitatea de unt cu telemea maturata, diminuand cantitatea de usturoi si punand in loc putina ceapa. Voi incerca.