Baghetă umplută cu unt și usturoi (garlic bread)

Iubitorii de usturoi, nu cred că pot să reziste la asta! Si eu fac parte din această categorie și nu rezist! Pe scurt, bagheta se umple cu compoziția de unt și usturoi, se dă la cuptor iar la final devine crocantă în exterior, puțin moale, pufoasă și aromată în interior. Se servește cu paste, supe sau goală ca aperitiv.
Ingrediente
Preparare
- Se pune într-un bol untul moale, usturoiul tocat, pătrunjelul, un praf de sare și piper negru. Se amestecă bine.
- Se taie bagheta felii (puțin pe diagonală), fără a taia de tot, partea de jos rămâne netăiată deocamdată, pentru a se ține feliile împreună.
- Se pune compoziția de unt între felii, folosind o linguriță sau un cuțit de unt. Eu mai bine m-am descurcat cu cuțitul.
- Se învelește bine în folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncalzit la 175 g C, 10 minute pe o parte, 10 minute pe cealaltă parte.
- Se scoate, se desface folia și se mai pune în cuptor la 200 g C, aproximativ 5 minute pentru a se rumeni frumos.
Se servește caldă sau rece.
Să aveți poftă mare!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Tania
Foarte mult unt. Am pregătit compoziția cu 100 gr unt și nu am pus-o pe toată, și tot a ieșit grețoasa. Nu am folosit folie de aluminiu, ci am lăsat-o așa 15 minute.
anonymous
L-am vazut undeva la TV,l-am facut si mi-a placut.
anonymous
Foarte buna reteta
anonymous
TREBUIE INCERCAT
anonymous
Interesant,voi face si eu
Mariana Iancu
Mi-ar place sa incerc reteta, dar facand urmatoarea modificare - as inlocui jumatate din cantitatea de unt cu telemea maturata, diminuand cantitatea de usturoi si punand in loc putina ceapa. Voi incerca.
anonymous
Foarte buna !
anonymous
Nu ma atrage!
anonymous
Bravo e fb si gustos si f. simplu
anonymous
Sper sa fie f buna
merci
Punctează această reţetă