Puneti supa de legume sau pui pe foc.Incalziti uleiul intr-o cratita mare,curatiti ceapa si usturoiul, apoi le caliti la foc mijlociu timp de 5 minute pana sant moi.
Spalati si uscati busuiocul, lasati cateva frunzulite pentru decor, restul taiati ca sa rezulte o lingura .Spalati lintile si lasatile sa se scurga, apoi le puneti la fiert impreuna cu rosiile si supa cu ceapa calita.
O aduceti supa la fierbere, apoi o acoperiti cu capac si o lasati sa fiarba 15 minute.Inainte de sfarsitul fierberii cu 5 minute puneti in supa ½ din busuiocul taiat.
Faramati cu o furculita branza moale si adaugati in ea a doua jumatate de busuioc.Pulpa din supa o faramati pana la starea de pireu apoi adaugati sare si piper dupa gust.Inainte de a servi supa puneti in fiecare farfurie cateva linguri de branza moale cu busuioc si decorati-o cu cateva frunzulite de busuioc.