Zarzavatul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare. E important sa fie ras si nu taiat.In felul acesta,varza care e vedeta ,iese mai bine in evidenta. Ceapa se curata si se taie marunt.
Pieptul de pui se spala si se taie cuburi potrivite. Punem zarzavatul,ceapa si carnea de pui la calit in ulei. Lasam sa se dunstuleasca putin ,pana incep toate sa sfaraie si sa se combine aromele.
Adaugam o linguraita de boia dulce,sare,piper si apa rece. Punem si ramurelele de marar si cimbru.Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana cand carnea e facuta pe trei sferturi.
Acum e momentul sa punem si varza.O punem direct din punga.Congelata. Daca o punem de la inceput se flescaie. Nu e un cuvant prea frumos,dar altul nu mi-a venit in minte. Varza trebuie sa fiarba,dar sa ramana crocanta si sa-si pastreze aroma usoara,fina,dulce-usor amaruie,care face din supa asta un deliciu.
Cand totul e fiert,stingem supa si o dregem cu galbenusuri. E bine sa stingem focul inainte de a adauga galbenusurile.Ele se vor trata termic suficient la cat e de fierbinte zeama.
Cum o dregem: Amestecam galbenusurile intr-un castron incapator si incepem sa punem peste ele supa calda tot cate putin,astfel incat galbenusurile sa ajunga la aceeasi temperatura cu supa. Daca le-am turna direct,exista riscul sa se coaguleze.
Dresingul de galbenus cu supa,se toarna in oala in timp ce invartim energic. Supa devine onctuoasa si matasoasa. E gata de pus in farfurii. Servim cu smantana,marar verde si eventual lamaie.
Comentarii:
Ma duc direct in bucatatie.Am tot ce-mi trebuie,asa ca...Sa vedem ce iese.
Arata de ti vine so mananci cu ochii
Arata foarte bine , o voi prepara si eu