Petitchef

Supa de pui cu varza de Bruxelles

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

zarzavat :

Pentru dres supa :

Pentru servit :

Preparare

  • Zarzavatul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare. E important sa fie ras si nu taiat.In felul acesta,varza care e vedeta ,iese mai bine in evidenta. Ceapa se curata si se taie marunt.
  • Pieptul de pui se spala si se taie cuburi potrivite. Punem zarzavatul,ceapa si carnea de pui la calit in ulei. Lasam sa se dunstuleasca putin ,pana incep toate sa sfaraie si sa se combine aromele.
  • Adaugam o linguraita de boia dulce,sare,piper si apa rece. Punem si ramurelele de marar si cimbru.Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana cand carnea e facuta pe trei sferturi.
  • Acum e momentul sa punem si varza.O punem direct din punga.Congelata. Daca o punem de la inceput se flescaie. Nu e un cuvant prea frumos,dar altul nu mi-a venit in minte. Varza trebuie sa fiarba,dar sa ramana crocanta si sa-si pastreze aroma usoara,fina,dulce-usor amaruie,care face din supa asta un deliciu.
  • Cand totul e fiert,stingem supa si o dregem cu galbenusuri. E bine sa stingem focul inainte de a adauga galbenusurile.Ele se vor trata termic suficient la cat e de fierbinte zeama.
  • Cum o dregem:
    Amestecam galbenusurile intr-un castron incapator si incepem sa punem peste ele supa calda tot cate putin,astfel incat galbenusurile sa ajunga la aceeasi temperatura cu supa. Daca le-am turna direct,exista riscul sa se coaguleze.
  • Dresingul de galbenus cu supa,se toarna in oala in timp ce invartim energic. Supa devine onctuoasa si matasoasa. E gata de pus in farfurii. Servim cu smantana,marar verde si eventual lamaie.


Poze

Supa de pui cu varza de Bruxelles
Supa de pui cu varza de Bruxelles - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

07/11/2013

Ma duc direct in bucatatie.Am tot ce-mi trebuie,asa ca...Sa vedem ce iese.

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Arata de ti vine so mananci cu ochii

(0) (0) Abuz
19/12/2012

Arata foarte bine , o voi prepara si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează