Spalam si curatam aripa de curcan, dupa care o punem la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea o scoatem si punem legumele taiate cubulete.
Cand sunt aproape gata legumele pregatim compozitia pentru galuste. Batem oul cu un praf de sare, adaugam grisul si mestecam bine, nu trebuie sa curga din lingura, dar nici nu trebuie sa fie prea groasa compozitia.
Dam focul incet la aragaz si cu o lingura luam din compozitie si punem usor in supa, udam de fiecare data lingura pentru a nu se lipii, dupa ce am terminat de pus toate galustile turnam o cana de apa rece rece peste si acoperim imediat, repetam aceasta faza de cateva ori pana sunt fierte galustile.
Sigur ca e "curcan fugit", curcanul nu stie sa zboare! In etapa a 2-a mesteci oul cu gris in gura, deci nu poate sa curga din lingura, doar din gura! In etapa a 3-a vad ca folosesti si "lipii", chiar si "peste", dar nu le-ai trecut la ingrediente! Carnea ai scos-o din supa, ce ai facut cu ea, ca inapoi in oala n-ai pus-o?
Comentarii:
Sigur ca e "curcan fugit", curcanul nu stie sa zboare! In etapa a 2-a mesteci oul cu gris in gura, deci nu poate sa curga din lingura, doar din gura! In etapa a 3-a vad ca folosesti si "lipii", chiar si "peste", dar nu le-ai trecut la ingrediente! Carnea ai scos-o din supa, ce ai facut cu ea, ca inapoi in oala n-ai pus-o?