Desfacem conopida buchetele si o punem in apa rece cu putina sare si otet dupa care ne ocupam de restul. Ungem tava cu unt si o presaram cu pesmet sau faina daca doriti.
Cascavalul il dam prin razatoare, mararul il taiem marunt si branza o faramitam. Conopida spalata se pune in apa clocotita cu niscaiva condimente sa-i dea gust. O lasam sa fiarba pe jumatate.
Albusurile la batem spuma si facem un sos din galbenusurile amestecate cu smantana, lapte si o parte din branza .
Incorporam usor albusurile in sosul alb. Asezam in tava ½ din conopida, peste punem o parte din sos si deasupra branza, si marar.
Punem a doua parte de conopida, iar sos si deasupra branza, marar si cascaval. Punem si branza topita daca avem si dam tava la cuptor sa se rumeneasca frumos. Este o mancare usoara si sanatoasa. Este buna atat calda cat si rece.
Comentarii:
Esti o conopida..... murata!!!!