Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine de toate impuritatile. Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (de cand incepe apa sa fiarba se lasa 15 minute) Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune untul in care se va cali ceapa tocata foarte fin. Se adauga faina si cana cu lapte amestecand incontinuu, eventual cu un tel, pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu galbenusurile,conopida tocata si cascavalul ras pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga si albusurile batute spuma in care se adauga si putina zeama de lamaie. Se pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se lasa la cuptor pentru aprox. 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste dupa 15 minute de cand este scoasa din cuptor. Servim cu smantana sau piper negru proaspat macinat.
Comentarii (24):
MINUNAT
Eu fac f.des sufleu de conopidă dar cu telemea de oi are un gust mai bun și pun și puțin mărar
Cum să ei 5 linguri unt din pachet mai dați gramaj
Excelenta
Un sufleu bun
Reteta este interesanta, corect preparata. Am un comentariu,la un cuptor incalzit compozitia nu ar trebui sa stea mai mult de 20'.
Am sa incerc,pare ok
Imi place ca are si ceapa, cred ca e de efect.
Foarte buna !
Grozava