Petitchef

Sufleu de conopida

Intotdeauna sufleul, pare ceva greu de facut.
Incercati aceasta reteta care nu da gres niciodata !!!

Antreuri
6 porții
20 min
50 min
Ușor
264 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 4.79 (0.8€/porție)

Preparare

  • Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine de toate impuritatile.
    Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (de cand incepe apa sa fiarba se lasa 15 minute)
    Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt.

    Intr-o cratita se pune untul in care se va cali ceapa tocata foarte fin.
    Se adauga faina si cana cu lapte amestecand incontinuu, eventual cu un tel, pana se ingroasa ca o smantana.
    Se lasa la racit, apoi se amesteca cu galbenusurile,conopida tocata si cascavalul ras pe razatoarea mica.
    Se condimenteaza cu sare si piper.
    Se adauga si albusurile batute spuma in care se adauga si putina zeama de lamaie.
    Se pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina.
    Se lasa la cuptor pentru aprox. 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

    Se serveste dupa 15 minute de cand este scoasa din cuptor.
    Servim cu smantana sau piper negru proaspat macinat.

    Pofta buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 264Kcal
  • Carbo: 9.4g
  • Grăsimi: 17.5g
  • Grăsimi sat.: 10.2g
  • Proteine: 13.8g
  • Fibre: 5.8g
  • Zahăr: 7.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (304g)


Întrebări:




Comentarii (24):

platon_n2013
platon_n2013, 18/01/2015

MINUNAT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/10/2015

Eu fac f.des sufleu de conopidă dar cu telemea de oi are un gust mai bun și pun și puțin mărar

(0) (0) Abuz
16/06/2015

Cum să ei 5 linguri unt din pachet mai dați gramaj

(0) (0) Abuz
07/02/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz
30/01/2015

Un sufleu bun

(0) (0) Abuz
nimeni, 29/01/2015

Reteta este interesanta, corect preparata. Am un comentariu,la un cuptor incalzit compozitia nu ar trebui sa stea mai mult de 20'.

(0) (0) Abuz
covase_a2014
covase_a2014, 29/01/2015

Am sa incerc,pare ok

(0) (0) Abuz
09/02/2014

Imi place ca are si ceapa, cred ca e de efect.

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Grozava

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Romanesco – conopida martiana Romanesco – conopida martiana Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare”

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează