Sufleu de conopida

Sufleu de conopida
Antreuri
Ușor
1 h 10 m
264 Kcal

Intotdeauna sufleul, pare ceva greu de facut. Incercati aceasta reteta care nu da gres niciodata !!!

Ingrediente

6
Cost estimat: 4.79 (0.8€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire50 min
  • Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine de toate impuritatile.
    Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (de cand incepe apa sa fiarba se lasa 15 minute)
    Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt.

    Intr-o cratita se pune untul in care se va cali ceapa tocata foarte fin.
    Se adauga faina si cana cu lapte amestecand incontinuu, eventual cu un tel, pana se ingroasa ca o smantana.
    Se lasa la racit, apoi se amesteca cu galbenusurile,conopida tocata si cascavalul ras pe razatoarea mica.
    Se condimenteaza cu sare si piper.
    Se adauga si albusurile batute spuma in care se adauga si putina zeama de lamaie.
    Se pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina.
    Se lasa la cuptor pentru aprox. 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

    Se serveste dupa 15 minute de cand este scoasa din cuptor.
    Servim cu smantana sau piper negru proaspat macinat.

    Pofta buna!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 264Kcal
  • Carbo: 9.4g
  • Grăsimi: 17.5g
  • Grăsimi sat.: 10.2g
  • Proteine: 13.8g
  • Fibre: 5.8g
  • Zahăr: 7.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (304g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3
platon_n2013

platon_n2013

MINUNAT

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Eu fac f.des sufleu de conopidă dar cu telemea de oi are un gust mai bun și pun și puțin mărar

abuz

anonymous

Cum să ei 5 linguri unt din pachet mai dați gramaj

abuz

anonymous

Excelenta

abuz

anonymous

Un sufleu bun

abuz

nimeni

Reteta este interesanta, corect preparata. Am un comentariu,la un cuptor incalzit compozitia nu ar trebui sa stea mai mult de 20'.

abuz
covase_a2014

covase_a2014

Am sa incerc,pare ok

abuz

anonymous

Imi place ca are si ceapa, cred ca e de efect.

abuz

anonymous

Foarte buna !

abuz

anonymous

Grozava

abuz
  • pagina 1 / 3