Nu stiu daca este reteta originala dar a iesit super la gust si asta e cel mai important. A taiat carnea de miel in cubulete, nu foarte mici.
A pus-o la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-a rumenit a pus-o intr-un vas de yena. In uleiul ramas in tigaie am pus ceapa si usturoiul verde, taiate in bucatie de 2-3 cm.
Cand acestea s-au inmuiat a adaugat sosul tomat si am amestecat. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori a pus si faina omogenizata cu apa.
A asezonat cu sare, piper si boia de ardei iute dupa gust.
A mai lasat pe foc aproximativ 2-3 minute si am turnat compozitia in vasul de yena, peste miel.
A adaugat un pahat de apa deasupra si am dat totul la cuptor pentru 30-40 minute.
Carnea a fost super frageda si gustul sosului exceptional.
Retetei ai lipseste 500g spanac si mai ales ceea ce da caracteristica de geniu al bucatariei moldovenesti o cana de bors in care se dizolva pasta de rosii soau bulionul
Comentarii:
La stufat cu carne de miel folositi coaste de miel iese mai gustos,pentru că putin os are un gust aparte
Retetei ai lipseste 500g spanac si mai ales ceea ce da caracteristica de geniu al bucatariei moldovenesti o cana de bors in care se dizolva pasta de rosii soau bulionul
Delicios!
Excelent!!!
Sunt alergica la faina dar voi face reteta pentru mama mea
Foarte...simplu si sanatos & gustos
Ffffffffffffff bun ,dar lasat sa scada pentru a se lega fara a se pune faina ,nu este foarte buna.
Super!
Eu nu prefer faina in mancare. Sosul se poate lega din sucul lasat de carne si din rosii.
IMI LASA GURA APA