Petitchef

STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

Felul principal
4 porții
45 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si snitlingul.
    1 ceapa se caleste in ca 30g unt sis e lasa deoparte.Cartofii se curata si se fierb.Dupa fiert se zdrobesc si se adaoga, ceva sare+piper, ceapa calita, galbenusurile de ou, 1/2 din snitling/ceapa ciorii si cascavalul ras.
  • Spranglelul se curata, dar ATENTIE- trebuie curatat bine de coaja, altfel dupa fiert coaja o s afie atoasa precum la pastaile de fasole verde,mai imbatrinite. Intr-o oala se pun la fiert ca. 3l apa cu 1 lc sare, 1 lc zahar, 10g unt si 1ls zeama de lamiie.Cind incepe sa fiarba apa, se pun legatura/-rile de Sparanghel la fiert.
  • Sparanghelul verde ca. 6 min, iar cel alb ca. 8 min.
    Dupa ce au fiert se scot si se pun la scurs,iar din apa in care a fiert Sparangelul se pastreaza ca 200ml pentru sos.Foile de strudel se aseaza pe un servet de bucatarie si se ung cu unt topit sau ulei.
  • Peste foi se aseaza pe 2/3 din suprafata feliile de sunca.Peste sunca se intinde masa de cartofi,iar deasupra se aseaza Sparanghelul fiert caruia i s-au taiat virfurile si s-au pus deoparte.
    Cu ajutorul prosopului de bucatarie Strudelul se ruleaza si se pune pe o tava unsa sau captusita cu hirtie de copt.
  • Astfel strudelul pregatit se introduce in cuptorul preincins la 200°C ca. 25-30 min.Pina ce deasupra prinde o culoare aurie. Intr-e timp s epregateste sosul.Intr-o oala se prajesc in restul de unt, restul de ceapa, eventual daca se dorste se adaoga si 1lc zahar si se caramelizeaza usor cu ceapa.Se adaoga faina, se amesteca lasindu-se sa se prajeasca putin dupa care se stinge cu zeama ramasa de la fiertul Sparanghelului.


Poze

STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează