Sparanghel cu sos mousseline
Nu stii ce sa faci cu sparanghelul? Alb, verde sau violet, este gustos indiferent de culoare. Cu toate acestea, daca doriti sa va schimbati obiceiurile de gatire si servire, incercati asocierea cu sos mousseline!
Ingrediente
2
Materiale
- mixer electric
Preparare
Preparare10 min
Timp așteptare10 min
Gătire15 min
Separati albusurile de galbenusurile. Spalati sparanghelul si taiati partea tare. Intr-o oala, puneti apa cu sare la fiert.
Dupa ce apa a fiert, puneti sparanghelul in apa clocotita timp de aproximativ 15 minute. El trebuie sa fie putin crocant
Bateti albusurile spuma. In alt recipient, bateti galbenusurile cu mustarul, apoi adaugati uleiul putin cate putin (continuand sa bateti).
Cand uleiul este bine incorporat, adaugati otetul, sarea, piperul si amestecati bine. Apoi adaugati albusurile batute spuma si incorporati. Se raceste 10 minute.
Scurgeti sparanghelul, puneti-l pe un platou si turnati sosul peste el. Gata!
Observații
Puteti pune sparanghelul pe un platou si sosul intr-un alt vas.
Echipamente de gătit
blender