Nu stii ce sa faci cu sparanghelul? Alb, verde sau violet, este gustos indiferent de culoare. Cu toate acestea, daca doriti sa va schimbati obiceiurile de gatire si servire, incercati asocierea cu sos mousseline!
Separati albusurile de galbenusurile. Spalati sparanghelul si taiati partea tare. Intr-o oala, puneti apa cu sare la fiert.
Dupa ce apa a fiert, puneti sparanghelul in apa clocotita timp de aproximativ 15 minute. El trebuie sa fie putin crocant
Bateti albusurile spuma. In alt recipient, bateti galbenusurile cu mustarul, apoi adaugati uleiul putin cate putin (continuand sa bateti).
Cand uleiul este bine incorporat, adaugati otetul, sarea, piperul si amestecati bine. Apoi adaugati albusurile batute spuma si incorporati. Se raceste 10 minute.
Scurgeti sparanghelul, puneti-l pe un platou si turnati sosul peste el. Gata!
Comentarii:
Cu oua crude ???