Aseara aveam pofta de ceva ... asa :) si uitati ce-am gasit.
Reteta este simpla de tot, rezultatul savuros si frumusel de-a dreptul. N'est-ce pas? :)
Cantitatile nu au importanta pt ca depinde de numarul de meseni.
Sparanghelul verde se curata in felul urmator:
1. il flexam tinandu-l de cele 2 capete, partea lemnoasa se rupe fara efort de partea frageda
sau
2. punem sparanghelul pe un fund de lemn si incepand de la capatul lemnos il ''batem'' si avansam usurel cu lama unui cutit pe sparanghel (il va cresta doar) pana ajungem acolo unde bucatica lemnoasa se termina si veti vedea ca lama trece pana jos fara probleme.
- se incinge cuptorul la 400F
- o tava se acopera cu folie de aluminiu ori hartie de pergament
- se pune o pata de ulei de masline pt ca vom tavali prin ea firele de sparanghel
- se presara piper proaspat macinat
- fiecare sparanghel de inveleste in cate o feliuta de prosciuto (pt italieni) ori sunca de serrano (pt spanioli) ... sint aproape identice
- se da tava la cuptor pt aproximativ 12 minute, sa fie si sunca si sparanghelul putin rumenite
- sunca este sarata, deci nu recomand sa adaugati si sare
Se serveste imediat. Sparanghelul e putin crocant si alaturat jambonului acesta este minunat!