Petitchef

Sparanghel cu prosciutto

Sparanghel cu prosciutto Aseara aveam pofta de ceva ... asa :) si uitati ce-am gasit.
Reteta este simpla de tot, rezultatul savuros si frumusel de-a dreptul. N'est-ce pas? :)

Cantitatile nu au importanta pt ca depinde de numarul de meseni.

Sparanghelul verde se curata in felul urmator:
1. il flexam tinandu-l de cele 2 capete, partea lemnoasa se rupe fara efort de partea frageda
sau
2. punem sparanghelul pe un fund de lemn si incepand de la capatul lemnos il ''batem'' si avansam usurel cu lama unui cutit pe sparanghel (il va cresta doar) pana ajungem acolo unde bucatica lemnoasa se termina si veti vedea ca lama trece pana jos fara probleme.

- se incinge cuptorul la 400F
- o tava se acopera cu folie de aluminiu ori hartie de pergament
- se pune o pata de ulei de masline pt ca vom tavali prin ea firele de sparanghel

- se presara piper proaspat macinat
- fiecare sparanghel de inveleste in cate o feliuta de prosciuto (pt italieni) ori sunca de serrano (pt spanioli) ... sint aproape identice
- se da tava la cuptor pt aproximativ 12 minute, sa fie si sunca si sparanghelul putin rumenite
- sunca este sarata, deci nu recomand sa adaugati si sare

Se serveste imediat. Sparanghelul e putin crocant si alaturat jambonului acesta este minunat!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
2 porții
2 h 5 m
Ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează