Se alege spanacul, se spala in cateva ape, se pune la fiert in apa cu sare; se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara. Se toaca marunt, cu un tocator de genul astuia, pe care l-am folosit la chiftelutele mele de urzici.
Se incalzeste uleiul intr-o cratita; se dau cateii de usturoi prin presa de usturoi si se calesc pentru cateva secunde in uleiul incins, dar doar atat cat sa-si dezvolte aroma. Nu trebuie sa se maroneasca, pentru ca vor da un gust neplacut, amar, mancarii.
Se adauga imediat faina si se amesteca totul bine. Faina, insa, trebuie sa se rumeneasca un picut :P Se stinge apoi cu lapte rece . Lasati sosul alb sa fiarba pentru cca. 1 minut, dupa care adaugati spanacul tocat. Amestecati din nou, si adaugati, putin cate putin din laptele ramas.
Se sareaza si se lasa pe foc pana ies aburi :P La final, daca vreti, puteti adauga o lingurita de zahar si una de otet sau suc de lamaie, dintr-o jumatate de lamaie.
Eu pun si o lingura de grs ,ii mai ia dinapa !Pun putin zahar si putina sare .Si amestestec turnand lapte ,nu asa mult (cca 500 ml ) Ii spun ,ca si dna Constanta ! ,piureu de spanac !
Si eu fac reteta asta cu cateva mici deosebiri : eu doar oparesc spanacul inainte de a-l gati, nu pun usturoi la reteta asta(pun doar la mancarea de spanac cu sos), si dupa ce am pus faina peste uleiul incins si am amestecat-o bine pun spanacul , omogenizez cat se poate si pe urma incep sa pun laptele, asa mi se pare mie ca e mai gustos. E de fapt un fel de ciulama de spanac dar eu ii spun piure de spanac, nu stiu cum ar fi mai corect, fiecare hotaraste! Eu il pun la masa cu un ou ochi alaturi.
Este aproape la fel ca cel pe care-l gatesc eu de-o viata intreaga cu cateva mici deosebiri : Eu nu fierb spanacul , doar il oparesc si pe urma il dau prin masina de tocat .(Eu am electrica) Daca folosesc congelat , il dau direct prin masina asa inghetat . Usturoiul il tai feliute si-l calesc putin in putin ulei+o lingura de unt , il iau de pe foc , adaug doar o lingura de faina si incep sa adaug laptele cate putin dar nu tot , amestecand sa se omogenizeze bine . Pun apoi spanacul si lapte cat este necesar sa aiba consistenta necesara , sarez , pun un capac si- dau la cuptor . Nu am o cantitate exacta de lapte pentru ca difera la spanacul proaspat fata de cel congelat care contine deja apa .
Comentarii:
Bun bun
In sfarsit un spanac care iasa alb si nu verde. multumesc pt reteta!
Eu pun si o lingura de grs ,ii mai ia dinapa !Pun putin zahar si putina sare .Si amestestec turnand lapte ,nu asa mult (cca 500 ml ) Ii spun ,ca si dna Constanta ! ,piureu de spanac !
Si eu fac reteta asta cu cateva mici deosebiri : eu doar oparesc spanacul inainte de a-l gati, nu pun usturoi la reteta asta(pun doar la mancarea de spanac cu sos), si dupa ce am pus faina peste uleiul incins si am amestecat-o bine pun spanacul , omogenizez cat se poate si pe urma incep sa pun laptele, asa mi se pare mie ca e mai gustos. E de fapt un fel de ciulama de spanac dar eu ii spun piure de spanac, nu stiu cum ar fi mai corect, fiecare hotaraste! Eu il pun la masa cu un ou ochi alaturi.
Este aproape la fel ca cel pe care-l gatesc eu de-o viata intreaga cu cateva mici deosebiri : Eu nu fierb spanacul , doar il oparesc si pe urma il dau prin masina de tocat .(Eu am electrica) Daca folosesc congelat , il dau direct prin masina asa inghetat . Usturoiul il tai feliute si-l calesc putin in putin ulei+o lingura de unt , il iau de pe foc , adaug doar o lingura de faina si incep sa adaug laptele cate putin dar nu tot , amestecand sa se omogenizeze bine . Pun apoi spanacul si lapte cat este necesar sa aiba consistenta necesara , sarez , pun un capac si- dau la cuptor . Nu am o cantitate exacta de lapte pentru ca difera la spanacul proaspat fata de cel congelat care contine deja apa .
Foarte buna
Ok!
Bun!!!
Nice