Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
Gust ferm și cremozitate perfectă, paste carbonara un fel de mâncare iconic al bucătăriei italiene care este apreciată în întreaga lume. Atât de faimos, încât o zi specială i-a fost dedicată Carbonara Day. Rețeta acestui preparat italian se face folosind doar pecorino romano, guanciale, ouă și piper negru. Unii îl pregătesc cu ouă întregi, alții aleg doar gălbenușurile și altii, ca noi, care folosesc 1 ou întreg și un gălbenuș (pentru 2 persoane ) pentru un echilibru fantastic. Vă explicăm pas cu pas cum se pregătește Spaghetti alla carbonara.
În primul rând, puneți la fiert într-o oala, apă și sare. Odată ce apa fierbe, adăugați pastele
Între timp, tăiați guanciale în fășii.
Rumeniți guanciale într-o tigaie fără a adăuga grăsime. Va fi gata când va deveni translucidă și ușor crocantă (aveți grijă să nu o gătiți prea mult)
Puneți oul întreg și un gălbenuș într -un bol. Apoi bateți-i cu furculița sau cu un tel.
În acest moment, adăugați câteva linguri de grăsime eliberate de guanciale, piperul și pecorino romano (puțin câte puțin). Amestecați până obțineți un amestec cremos.
Când pastele sunt gata, scurgeți-le și puneți-le repede în tigaie cu guanciale (păstrați puțină deoparte pentru decor)
Acum luați tigaia de pe foc și turnați peste paste, amestecul de ou, piper și pecorino romano. Amestecați până când totul este bine combinat.
Serviți. Adăugați pecorino romano ras, piper negru măcinat și câteva fășii de guanciale pe care le-ați ținut deoparte. Pastele Carbonara sunt gata!
Pot păstra carbonara? Pastele Carbonara sunt un fel de mâncare care trebuie mâncat doar gata, vă sfătuim să le serviți așa.
De ce să folosești guanciale? În comparație cu baconul, guanciale are un gust mai intens și eliberează mai multă grăsime.
Ce format de paste să folosesc pentru carbonara? Formatul cel mai folosit sunt spaghetele, dar în tavernele romane este adesea preparat cu rigatoni sau cu mezze maniche.
Cum să prevenim ca ouăle să gătească prea mult? Crema de ou și pecorino trebuie să fie amestecate prin îndepărtarea tigaiei de la căldură pentru a evita gătirea sub formă de omletă.
Ce pot folosi în locul pecorino romano? Puteți pregăti carbonara cu Parmigiano Reggiano sau puteți face un amestec de pecorino romano și parmezan.
Pot folosi doar gălbenușurile pentru a pregăti carbonara? Da, multe versiuni de paste Carbonara folosesc doar gălbenușuri. Dacă doriți să încercați, vă reamintim să adăugați încă un gălbenuș la fiecare două persoane (2 persoane = 3 gălbenușuri). În acest caz, vă recomandăm să păstrați niște apă de la gătirea pastelor, deoarece crema poate fi mult mai densă și va trebui să o diluați pentru a ajunge la cremozitatea dorită.
Ce ouă să folosești pentru carbonara? Vă sfătuim să folosiți ouă foarte proaspete, deoarece vor fi gătite datorită căldurii pastelor