Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas

Felul principal
Foarte ușor
15 min

Gust ferm și cremozitate perfectă, paste carbonara un fel de mâncare iconic al bucătăriei italiene care este apreciată în întreaga lume. Atât de faimos, încât o zi specială i-a fost dedicată Carbonara Day. Rețeta acestui preparat italian se face folosind doar pecorino romano, guanciale, ouă și piper negru. Unii îl pregătesc cu ouă întregi, alții aleg doar gălbenușurile și altii, ca noi, care folosesc 1 ou întreg și un gălbenuș (pentru 2 persoane ) pentru un echilibru fantastic. Vă explicăm pas cu pas cum se pregătește Spaghetti alla carbonara.

Ingrediente

2

Materiale

  • Oală
  • tigaie
  • Furculiță (sau tel)
  • Cuțit
  • Tocător

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 1În primul rând, puneți la fiert într-o oala, apă și sare. Odată ce apa fierbe, adăugați pastele
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 2Între timp, tăiați guanciale în fășii.
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 3Rumeniți guanciale într-o tigaie fără a adăuga grăsime. Va fi gata când va deveni translucidă și ușor crocantă (aveți grijă să nu o gătiți prea mult)
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 4Puneți oul întreg și un gălbenuș într -un bol. Apoi bateți-i cu furculița sau cu un tel.
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 5În acest moment, adăugați câteva linguri de grăsime eliberate de guanciale, piperul și pecorino romano (puțin câte puțin). Amestecați până obțineți un amestec cremos.
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 6Când pastele sunt gata, scurgeți-le și puneți-le repede în tigaie cu guanciale (păstrați puțină deoparte pentru decor)
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 7Acum luați tigaia de pe foc și turnați peste paste, amestecul de ou, piper și pecorino romano. Amestecați până când totul este bine combinat.
  • Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - Preparare etapa 8Serviți. Adăugați pecorino romano ras, piper negru măcinat și câteva fășii de guanciale pe care le-ați ținut deoparte. Pastele Carbonara sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pot păstra carbonara?
Pastele Carbonara sunt un fel de mâncare care trebuie mâncat doar gata, vă sfătuim să le serviți așa.

De ce să folosești guanciale?
În comparație cu baconul, guanciale are un gust mai intens și eliberează mai multă grăsime.

Ce format de paste să folosesc pentru carbonara?
Formatul cel mai folosit sunt spaghetele, dar în tavernele romane este adesea preparat cu rigatoni sau cu mezze maniche.

Cum să prevenim ca ouăle să gătească prea mult?
Crema de ou și pecorino trebuie să fie amestecate prin îndepărtarea tigaiei de la căldură pentru a evita gătirea sub formă de omletă.

Ce pot folosi în locul pecorino romano?
Puteți pregăti carbonara cu Parmigiano Reggiano sau puteți face un amestec de pecorino romano și parmezan.

Pot folosi doar gălbenușurile pentru a pregăti carbonara?
Da, multe versiuni de paste Carbonara folosesc doar gălbenușuri. Dacă doriți să încercați, vă reamintim să adăugați încă un gălbenuș la fiecare două persoane (2 persoane = 3 gălbenușuri). În acest caz, vă recomandăm să păstrați niște apă de la gătirea pastelor, deoarece crema poate fi mult mai densă și va trebui să o diluați pentru a ajunge la cremozitatea dorită.

Ce ouă să folosești pentru carbonara?
Vă sfătuim să folosiți ouă foarte proaspete, deoarece vor fi gătite datorită căldurii pastelor

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: