Un preparat de paste super ușor de făcut și cu un rezultat aromat așa cum ne place nouă. În meniu, un mixt de arome între roșii, capere, măsline și hamsii. Toate ușor picante pentru a vă impresiona papilele gustative. Și dacă ești, ca micul nostru bucătar Daniele, dependent de paste, îți oferim o mulțime de rețete de sos chiar aici. Poftă bună !
Se toarnă uleiul de măsline în tigaie, se adaugă cățelul de usturoi (întreg), ardeiul iute, tocat, fileurile de anșoa tocate și se prăjesc la foc mediu aproximativ 4 minute. Amestecați frecvent.
În această etapă, turnați roșiile decojite în tigaie și zdrobiți-le cu o lingură de lemn, apoi adăugați caperele (clătite în prealabil sub apă) și măslinele negre, zdrobite. Se amestecă și se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute.
Între timp gătiți pastele al dente în apă clocotită și urmând recomandările de pe ambalaj (nu adăugați multă sare pentru că anșoa și caperele dau suficientă savoare sosului).
Când sosul este gata, scoateți cățelul de usturoi și adăugați o mână de pătrunjel tocat.
Scurgeți pastele și turnați-le în tigaia cu sosul puttanesca, apoi căliți-le repede pentru a amesteca totul.
Cât timp pot păstra pastele puttanesca? O zi, la frigider într-un recipient ermetic. Cu toate acestea, vă recomandăm să consumați preparatul imediat ce este gata.
Ce măsline se folosesc pentru pastele puttanesca? Măslinele perfecte pentru acest fel de mâncare sunt măslinele negre Gaeta. Dacă nu le găsiți, puteți utiliza alte tipuri.
Care sunt variantele pastelor puttanesca? Paste alla puttanesca cu ton: unde tonul înlocuiește anșoa Paste puttanesca vegetariene: preparate fără anșoa.
De ce acest fel de mâncare se numește „paste alla puttanesca”? Una dintre teoriile despre originea denumirii acestui fel de mâncare spune că el a fost inventat la începutul secolului XVIII, de către proprietara unui bordel din cartierul spaniol din Napoli, care încerca să atragă clienții cu spaghete servite alături de acest sos simplu, rapid, preparat cu ingrediente locale, însă plin de aromă, gust și culoare.