Spaghetti alla puttanesca

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
25 min

Un preparat de paste super ușor de făcut și cu un rezultat aromat așa cum ne place nouă. În meniu, un mixt de arome între roșii, capere, măsline și hamsii. Toate ușor picante pentru a vă impresiona papilele gustative. Și dacă ești, ca micul nostru bucătar Daniele, dependent de paste, îți oferim o mulțime de rețete de sos chiar aici. Poftă bună !


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min


Observații

Cât timp pot păstra pastele puttanesca?

O zi, la frigider într-un recipient ermetic. Cu toate acestea, vă recomandăm să consumați preparatul imediat ce este gata.

Ce măsline se folosesc pentru pastele puttanesca?

Măslinele perfecte pentru acest fel de mâncare sunt măslinele negre Gaeta. Dacă nu le găsiți, puteți utiliza alte tipuri.

Care sunt variantele pastelor puttanesca?

Paste alla puttanesca cu ton: unde tonul înlocuiește anșoa
Paste puttanesca vegetariene: preparate fără anșoa.

De ce acest fel de mâncare se numește „paste alla puttanesca”?

Una dintre teoriile despre originea denumirii acestui fel de mâncare spune că el a fost inventat la începutul secolului XVIII, de către proprietara unui bordel din cartierul spaniol din Napoli, care încerca să atragă clienții cu spaghete servite alături de acest sos simplu, rapid, preparat cu ingrediente locale, însă plin de aromă, gust și culoare.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+