Pentru sos se pune intr-o tava folie de aluminiu care se unge cu putin ulei. Rosiile, ceapa, dovlecelul taiate jumatati, ardeiul curatat si taiat in 4 se pun cu fata in sus in tava. Se pensuleaza cu ulei si se dau la cuptor 30 minute.
Cand sunt coapte, se curata de pielite si se paseaza intr-un blender adaugand busuioc, oregano si sare. Se pune sosul obtinut intr-o craticioara si se da intr-un clocot.
Intre timp pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, se pun pe un platou. Deasupra se toarna sosul si se presara parmezanul.
Lasagna cu ratatouillePenne cu ardei, chorizo si porumbPaste fettuccine cu sos cremos de dovleceiSpaghete cu rosii cherrySpaghete cu ciuperci.
Ravioli cu branza si cu legume proaspeteSupa de rosii si ardei coptiSos de vinete cu ardei rosuLasagna de legumeRosii coapte in stil grecescSpaghete bolognezeMinestrone genovezTarta cu rosii si branzaSpaghete cu pui si legumePaste primavera.