Petitchef

Spaghete cu busuioc si sos de rosii

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic. Le lasam sa fiarba « al dente », adica sa nu fie foarte fierte si apoi le strecuram, le stropim cu putin ulei si le dam sub un jet de apa rece. Dovlecelul si telina se dau prin razatoarea mare sau se taie cubulete mici.
  • Morcovul si branza se dau prin razatoarea mica iar ceapa, patrunjelul si cateva fire de telina se toaca marunt. Ardeiul se taie julien iar rosiile se mixeaza. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc. Ceapa se caleste in uleiul incins dupa care se adauga usturoiul si morcovul. Adaugam ardeiul si mai calim cateva minute. Punem patrunjel si frunze de telina.
  • Adaugam telina, dovlecelul si condimente dupa gust . Dupa ce s-au calit bine se adauga sucul de rosii. Se lasa sa scada si la urma se pun pastele si se mai tine pe foc sa se intrepatrunda aromele. Spre sfarsit se pune restul de verdeata si branza amestecand usor sa nu se zdrobeasca .
  • Mie imi plac in general pastele binelegate , cu sos, ca sa zic asa si nu pastele simple peste care se aseaza sosul in farfurie. Daca branza e sarata aveti grija cata sare si condimente folositi.


Poze

Spaghete cu busuioc si sos de rosii
Spaghete cu busuioc si sos de rosii - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

17/07/2014

Multumesc pentru reteta.acum le-am terminat si sunt excelente!!!!!

(0) (0) Abuz
17/11/2013

EXCELENTA!

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Este foarte buna!!!

(0) (0) Abuz
25/06/2013

Sosul e :(

(0) (0) Abuz
02/04/2013

Super reteta o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
07/12/2012

Super acum stiu ce gatesc azi

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Foarte bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spaghete konjac à la provençale
Spaghete konjac à la provençale
2 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Spaghete cacio e pepe: 3 ingrediente, o explozie de gust!
Spaghete cacio e pepe: 3 ingrediente, o explozie de gust!
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartinade de rosii uscate si busuioc
Tartinade de rosii uscate si busuioc
4 porții
5 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii 12 retete cu Spaghete 12 retete cu Spaghete Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează