Se fierb pastele "al dente" in felul urmator. Se pun la fiert 3 litri apa cu sare si cu un cubulet de unt, cand apa da in clocot se adauga spaghetele, avand grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantitatea de spaghete.
Se fierb maxim 10 minute. Spagheta trebuie sa fie fiarta astfel incat nu se sfarama, dar nici nu mai are un miez de pasta nefiarta la mijloc.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga cuburile din piept de pui si se calesc cateva minute. Usturoiul se zdrobeste si se adauga peste carne. Intr-un castron se pun parmezanul ras, smantana, oregano si busuiocul si se amesteca bine.
Tot amestecul se pune in cratita cand usturoiul a devenit auriu, se omogenizeaza bine se adauga apa si se lasa la fiert pentru 5-6 minute, amestecand din cand in cand.
Cand compozitia devine omogena ca o ciulama (daca mai este nevoie se mai adauga apa sau parmezan, dupa caz) se adauga peste ea pastele. Se amesteca bine, se acopera si se stinge focul. Se servesc calde, pudrate cu parmezan.
Comentarii (25):
Este o reteta destul de simpla si este si foarte gustoasa
Spaghete cu sos alb si carne de pui
Acuma merg sa fac aceasta reteta
O reteta foarte delicioasa si usor de preparat! O ador!!!
Pozele ilustreaza foarte bine pasii de urmat, insa ar fi minunat daca ar putea arata mai delicios...
Este o retzeta magnifica!!!!:)
Super
Sper sa iasa
Foarte buna
Delicios