Petitchef

Sos Bechamel

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata usturoiul si ceapa, care se cresteaza pe mijloc.Se pune laptele intr-o oala, in care se vor adauga urmatoarele: ceapa, usturoiul, foile de dafin, sare si piper.
  • Se pune pe foc la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se reduce focul la minim, dupa care se mai tine pe foc vreo 7-8 minute.Laptele aromat se trece prin sita, pentru ca acesta sa fie limpede si curat. Se pune intr-o oala untul la topit.
  • Cand acesta s-a topit, se adauga cele doua linguri de faina si se amesteca energic.Se adauga laptele aromat, insa nu totul deodata, ci treptat, amestecand continuu pentru a se evita formarea cocoloaselor.
  • Pentru a avea consistenta perfecta, ideal este sa tineti cont de toate masurile, exact cum vi le-am prezentat, altfel, s-ar putea ca rezultatul sa fie fie o pasta densa, fie un lapte usor mai dens.
    Se da din nou prin strecuratoare pentru a fi siguri ca este un sos fin si cremos.Se depoziteaza in recipiente acoperite, la frigider.


Poze

Sos Bechamel
Sos Bechamel - poza 2
Sos Bechamel - poza 3
Sos Bechamel - poza 4
Sos Bechamel - poza 5
Sos Bechamel - poza 6
Sos Bechamel - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

06/08/2011

FOARTE FAIN!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează