Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă

Altele
2 porții
Foarte ușor
3 min

Un sos care va face rețetele și mai gustoase. Îl poți folosi ca topping pentru salatele tale, pentru a însoți chiftelele gustoase, dar și fabuloșii noștri burgeri vegetarieni gătiți în friteuza cu aer. Încearcă acum textura catifelată a sosului cu iaurt grecesc, castravete și ceapă. Poate fi preparat în 3 minute pe ceas!

Ingrediente

2

Preparare

  • Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă - Preparare etapa 1Se toacă mărunt ceapa și feliile de castravete și se pun într-un bol mic. Se adaugă apoi ulei de măsline și un strop de suc de lămâie.
  • Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă - Preparare etapa 2Acum zdrobiți totul cu o furculiță (ceapa și castravetele vor elibera un suc gustos care va fi încorporat în cremă) și amestecați
  • Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă - Preparare etapa 3Se adaugă iaurtul grecesc, piperul și sarea și se amestecă bine până la omogenizare.
  • Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă - Preparare etapa 4Sosul gustos de iaurt cu castraveți și ceapă este gata. Îl puteți folosi pentru a însoți burgerii noștri de dovlecel și cartofi gătiți în friteuza cu aer!

Observații

Cât timp se păstrează sosul de iaurt grecesc, castraveți și ceapă?

Câteva zile la frigider acoperit cu folie alimentară sau pus într-un recipient etanș

Ce pot folosi în loc de suc de lămâie?

Îl puteți înlocui cu lămâie dacă doriți un sos cu o aromă mai intensă.

Ce pot folosi în loc de iaurt grecesc?

Puteți prepara acest sos și cu iaurt alb neîndulcit.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: