Pt inceput portionam pieptul de pui.Batem bine,bine cu ciocanul de sintele fiecare portie(nu e nevoie sa insistati prea tare,oricum carnea de pui este frageda),apoi condimentam dupa gust.
Aceste fiind spuse,daca nu va grabiti puteti sa le mai lasati 2-3 ore la frigider,daca insa aveti mancaciosii deja la masa mergeti mai departe.
Ouale se bat bine ca pt omleta si se ameste cu faina,pana ce obtine o maia destul de consistenta.Prin aceasta maia,se da fiecare bucata de piept,se scoate si se da prin pesmet pe ambele parti.Se prajesc apoi in baie de ulei pana ce se rumenesc.
Dupa ce se scot se lasa pe un servet sa se scurca de ulei.Ca sa fie o adevarata bomba calorica noi servit cu cartofi prajiti foarte buun,nici nu vreau sa stiu cate calorii ingurgitat,ramane un secret pt mine.
Cand mă grăbesc le fac cu maia, fără pesmet, iar când am timp le dau prin făină, ou, pesmet. Știu însă gospodine care nici nu vor să audă de maiaua cu ou și făină; dacă maiaua nu e prea groasă ies f. bine și în acest fel.
Ca sa nu aiba crusta groasa e bine sa nu se faca acel amestec de ou+faina ci sa se dea carnea prin faina apoi prin ou si la sfarsit pesmet. In felul asta crusta snitelului va fi subtire si n-o sa mai para a fi invelit in paine. Carnea nu este nevoie sa fie batuta cu ciocanul de snitele, este deajuns sa fie taiata in felii groase de 5-6mm. Eu nu mai bat carnea de pui pentru snitele de ani de zile si ies intotdeauna fragede si suculente.
Comentarii:
Cand mă grăbesc le fac cu maia, fără pesmet, iar când am timp le dau prin făină, ou, pesmet. Știu însă gospodine care nici nu vor să audă de maiaua cu ou și făină; dacă maiaua nu e prea groasă ies f. bine și în acest fel.
Ca sa nu aiba crusta groasa e bine sa nu se faca acel amestec de ou+faina ci sa se dea carnea prin faina apoi prin ou si la sfarsit pesmet. In felul asta crusta snitelului va fi subtire si n-o sa mai para a fi invelit in paine. Carnea nu este nevoie sa fie batuta cu ciocanul de snitele, este deajuns sa fie taiata in felii groase de 5-6mm. Eu nu mai bat carnea de pui pentru snitele de ani de zile si ies intotdeauna fragede si suculente.
Din moment ce e bun,caloriile vedem mai tarziu.
O reteta excelenta!!!!
Yamiii