Sarmale in foi de stevie

Felul principal
8 porții
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
    Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.

    Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet.

    Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde.
    Se lasa sa se scurga.

    Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion,
    sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).
    Se amesteca bine.

    Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.

    Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie,cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari,mai...dupa cum ne-a fost frunza :)

    Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.
    Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.

    Se servesc cu smantana din belsug!
PPica Flori

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

atena_p2014

atena_p2014

Frunzele de stevie se oparesc in bors sa fie mai rezistente.Cu sarmalute de stevie se umplu ardeii grasi rosii.Sunt si bune si aspectuoase.Se pot servi cu smantana.O bunatate!

abuz

anonymous

Cine poate sa-mi spuna unde se poate gasi stevie în franta (est la frontiera cu Germania)? Cum se cheama în germana sau franceza? Multumesc anticipat

abuz

anonymous

Anul asta am incercat smantana si cu hrean ras. Suppperb!

abuz

anonymous

Super gustoase

abuz