Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.
Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet.
Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde. Se lasa sa se scurga.
Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion, sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru). Se amesteca bine.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie,cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari,mai...dupa cum ne-a fost frunza :)
Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul. Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.
Frunzele de stevie se oparesc in bors sa fie mai rezistente.Cu sarmalute de stevie se umplu ardeii grasi rosii.Sunt si bune si aspectuoase.Se pot servi cu smantana.O bunatate!
Comentarii:
Frunzele de stevie se oparesc in bors sa fie mai rezistente.Cu sarmalute de stevie se umplu ardeii grasi rosii.Sunt si bune si aspectuoase.Se pot servi cu smantana.O bunatate!
Cine poate sa-mi spuna unde se poate gasi stevie în franta (est la frontiera cu Germania)? Cum se cheama în germana sau franceza? Multumesc anticipat
Anul asta am incercat smantana si cu hrean ras. Suppperb!
Super gustoase