Pestele se spala, se condimenteaza si se da prin faina alba. Se pune la prajit in ulei incins. Separat se piseaza usturoiul, se freaca cu vegeta si se pune intr-un castron cu apa si otet dupa gust.
Dupa ce pestele s-a prajit bine pe ambele parti, se pune in compozitia cu usturoi, se adauga ardeiul iute. Se lasa 1-2 ore dupa care se poate servi cu mamaliguta neaparat.
Nu stiu cine te-a invatat reteta asta dar si-a batut joc de tine! Pentru saramura intotdeauna pestele curatat se frige pe gratar. plita sau pe tabla presarata cu sare mare. Daca se frige pe tabla sau plita pestele nu se sareaza pentru ca se presara sare pe plita si se curata dupa coacere. Rosiile si ardeii grasi si iuti se coc pe gratar apoi se curata de pielite si se sfarama cu furculita. Se pune la fiert o oala cu apa suficienta cat sa acopere pestele, se adauga sare, cimbru si amestecul de legume coapte si sfaramate si se lasa sa dea in clocot dupa care se potriveste gustul de sare, piper si ardei iute. Se opreste focul si se adauga pestele. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in saramura cam la 10 min dupa ce s-a oprit focul. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15-20min pentru a se intrepatrunde gusturile si aromele dupa care se poate servi cu ce se vrea, mamaliga mai vartoasa sau paine.
Pestele se face la gratar, nu se da prin faina si nu se prajeste. Dupa aceasta reteta, vom manca peste prajit asezonat cu un fel de sos de usturoi si otet. Nu merge.
Comentarii:
Nu stiu cine te-a invatat reteta asta dar si-a batut joc de tine! Pentru saramura intotdeauna pestele curatat se frige pe gratar. plita sau pe tabla presarata cu sare mare. Daca se frige pe tabla sau plita pestele nu se sareaza pentru ca se presara sare pe plita si se curata dupa coacere. Rosiile si ardeii grasi si iuti se coc pe gratar apoi se curata de pielite si se sfarama cu furculita. Se pune la fiert o oala cu apa suficienta cat sa acopere pestele, se adauga sare, cimbru si amestecul de legume coapte si sfaramate si se lasa sa dea in clocot dupa care se potriveste gustul de sare, piper si ardei iute. Se opreste focul si se adauga pestele. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in saramura cam la 10 min dupa ce s-a oprit focul. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15-20min pentru a se intrepatrunde gusturile si aromele dupa care se poate servi cu ce se vrea, mamaliga mai vartoasa sau paine.
Pestele se face la gratar, nu se da prin faina si nu se prajeste.
Dupa aceasta reteta, vom manca peste prajit asezonat cu un
fel de sos de usturoi si otet. Nu merge.
..vegeta cu usturoi si otet...asta e gustul? ardei, rosii..foi de dafin....nu ? iar poza e de orez cu snitel...hahaha....
Otet presupun dupa ce este gata, cine vrea...Dar, unde ardei gras? Rosii? De ce vegeta?? aplauzele entuziaste sunt pesemne de la prieteni...
Excelent!
Ca la mama acasa.Felicitari!