Petitchef

Saramura de peste

Felul principal
2 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Pestele se spala, se condimenteaza si se da prin faina alba. Se pune la prajit in ulei incins.
    Separat se piseaza usturoiul, se freaca cu vegeta si se pune intr-un castron cu apa si otet dupa gust.
  • Dupa ce pestele s-a prajit bine pe ambele parti, se pune in compozitia cu usturoi, se adauga ardeiul iute.
    Se lasa 1-2 ore dupa care se poate servi cu mamaliguta neaparat.


Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 07/10/2017

Nu stiu cine te-a invatat reteta asta dar si-a batut joc de tine! Pentru saramura intotdeauna pestele curatat se frige pe gratar. plita sau pe tabla presarata cu sare mare. Daca se frige pe tabla sau plita pestele nu se sareaza pentru ca se presara sare pe plita si se curata dupa coacere. Rosiile si ardeii grasi si iuti se coc pe gratar apoi se curata de pielite si se sfarama cu furculita. Se pune la fiert o oala cu apa suficienta cat sa acopere pestele, se adauga sare, cimbru si amestecul de legume coapte si sfaramate si se lasa sa dea in clocot dupa care se potriveste gustul de sare, piper si ardei iute. Se opreste focul si se adauga pestele. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in saramura cam la 10 min dupa ce s-a oprit focul. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15-20min pentru a se intrepatrunde gusturile si aromele dupa care se poate servi cu ce se vrea, mamaliga mai vartoasa sau paine.

(2) (0) Abuz
07/10/2017

Pestele se face la gratar, nu se da prin faina si nu se prajeste.
Dupa aceasta reteta, vom manca peste prajit asezonat cu un
fel de sos de usturoi si otet. Nu merge.

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 07/10/2017

..vegeta cu usturoi si otet...asta e gustul? ardei, rosii..foi de dafin....nu ? iar poza e de orez cu snitel...hahaha....

(1) (0) Abuz
cristian_g2017_1, 07/10/2017

Otet presupun dupa ce este gata, cine vrea...Dar, unde ardei gras? Rosii? De ce vegeta?? aplauzele entuziaste sunt pesemne de la prieteni...

(2) (0) Abuz
18/03/2014

Excelent!

(0) (1) Abuz
15/08/2012

Ca la mama acasa.Felicitari!

(1) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Toast cu avocado si ou posat - avocado toast
Toast cu avocado si ou posat - avocado toast
1 porții
14 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Red velvet de halloween
Red velvet de halloween
10 porții
7 h 20 m
Dificil
Rețetă Hamburger in stil sloppy joe
Hamburger in stil sloppy joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează