Salată de cartofi noi
o garnitura minunata... pentru orice fripturica
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă (punem și un praf de sare).
Se fierb pentru aprox. 15 min (se verifică cu furculița dacă sunt fierți).
Se spală cu apă rece, după care se curăță de coajă.
Se taie în 2 sau 4 în funcție de mărime și se pun într-un castron.
Se stropesc imediat cu ulei și zeamă de lămâie.
Curățăm usturoiul și se pisează.
Ceapa verde se spală bine și se taie mărunt.
În alt castron amestecăm usturoiul cu ceapa verde, mărarul tocat mărunt și smântâna.
Cartofii se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă sosul peste cartofi și se amestecă ușor până la omogenizare.
Se servește rece ornată cu roșii și mărar.
Poftă bună!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 438Kcal
- Carbo: 57.1g
- Grăsimi: 19g
- Grăsimi sat.: 7g
- Proteine: 7.2g
- Fibre: 5.5g
- Zahăr: 8.8g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 16
Informații nutriționale pentru 1 porție (371g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
E foarte buna
anonymous
Ffff gustos
R
rammy
Tocmai am terminat de facut aceasta retata!!! Este excelenta!!!
F
florivizireanu
Cu smantana, e excelent !..
anonymous
Da , minunata , simpla , va multumesc ptr. retetele primite ................ eu am tinut-o si 30' in frugider , este racoroasa , langa un gratar chiar si cu mici
anonymous
E SUPER !!!!SI BUNA!!RETZETA FELICITARI !!!!
anonymous
Este foarte buna
anonymous
Ai putea sa incerci si cu ei prajiti, cu acelasi sos....dupa care....workout la sala, hahaha
anonymous
!!!
anonymous
Super
Punctează această reţetă