Se incinge cuptorul la 180 °C. Se asaza cei 10 mieji de nuca pe o tava de copt si se prajesc la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se freaca intre degete, ca sa se indeparteze o parte din cojile uscate, si se toaca.
Intre timp se prepara dressingul, amestecand intr-un castron mustarul cu sare, zahar si suc de lamaie. Cand zaharul este dizolvat se adauga treptat uleiul de masline, amestecand continuu, pana ce se obtine o emulsie omogena, de culoare aurie. Se adauga apoi uleiul de nuci si se amesteca bine.
Se adauga in castronel nucile tocate si se lasa sa stea 10-15 minute, ca gusturile si aromele sa se amestece.
Se combina frunzele de valeriana cu branza si dressingul. Se asaza cate o lingura cu varf de combinatie pe frunzele de andiva, se presara cu piper proaspat macinat si se orneaza cu jumatati de mieji de nuca. Se serveste salata rece, ca gustare sau antreu.
Comentarii:
Minunata !