Salata de andive cu nuci si branza gorgonzola

Salata de andive cu nuci si branza Gorgonzola
Felul principal
Foarte ușor
10 min

Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare5 min
Gătire5 min
  • Se incinge cuptorul la 180 °C. Se asaza cei 10 mieji de nuca pe o tava de copt si se prajesc la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se freaca intre degete, ca sa se indeparteze o parte din cojile uscate, si se toaca.
  • Intre timp se prepara dressingul, amestecand intr-un castron mustarul cu sare, zahar si suc de lamaie. Cand zaharul este dizolvat se adauga treptat uleiul de masline, amestecand continuu, pana ce se obtine o emulsie omogena, de culoare aurie. Se adauga apoi uleiul de nuci si se amesteca bine.
  • Se adauga in castronel nucile tocate si se lasa sa stea 10-15 minute, ca gusturile si aromele sa se amestece.
  • Se combina frunzele de valeriana cu branza si dressingul. Se asaza cate o lingura cu varf de combinatie pe frunzele de andiva, se presara cu piper proaspat macinat si se orneaza cu jumatati de mieji de nuca. Se serveste salata rece, ca gustare sau antreu.

Punctează această reţetă

Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

nastasia

Minunata !

abuz