Petitchef

Salata de andive cu nuci si branza Gorgonzola

Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa.

Felul principal
4 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 180 °C. Se asaza cei 10 mieji de nuca pe o tava de copt si se prajesc la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se freaca intre degete, ca sa se indeparteze o parte din cojile uscate, si se toaca.
  • Intre timp se prepara dressingul, amestecand intr-un castron mustarul cu sare, zahar si suc de lamaie. Cand zaharul este dizolvat se adauga treptat uleiul de masline, amestecand continuu, pana ce se obtine o emulsie omogena, de culoare aurie. Se adauga apoi uleiul de nuci si se amesteca bine.
  • Se adauga in castronel nucile tocate si se lasa sa stea 10-15 minute, ca gusturile si aromele sa se amestece.
  • Se combina frunzele de valeriana cu branza si dressingul. Se asaza cate o lingura cu varf de combinatie pe frunzele de andiva, se presara cu piper proaspat macinat si se orneaza cu jumatati de mieji de nuca. Se serveste salata rece, ca gustare sau antreu.


Întrebări:




Comentarii:

nastasia, 14/02/2015

Minunata !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata cub rubik
Salata cub rubik
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salată rusească cu maioneză de casă
Salată rusească cu maioneză de casă
3 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează