Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)
Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)
Știți cât de mult ne place să vă oferim rețete ușoare și originale pentru aperitiv! De data aceasta, combinam dovleceii, șunca și brânză pentru un rezultat ultra gustos. Poftă bună!
scorbitori de lemn (a fi înmuiate în apă înainte de utilizare)
mandolina (opțional)
Preparare
Spălați dovleceii și tăiați-i felii subțiri folosind o mandolină sau un cuțit. Ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 3-4 mm.
Amestecați pesmetul și piperul într-o farfurie. Ungeți fâșiile de dovlecel cu ulei de măsline pe fiecare parte, apoi dați-le prin pesmet.
Aranjați fâșiile de dovlecel acoperite cu pesmet pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți 10 minute la 180°C (în cuptor preîncălzit).
Între timp tăiati scamorza si feliile de șuncă astfel încât sa aibă aceeași lățime ca și fâșiile de dovlecel. Va fi mai ușor să le rulați dacă faceți feliile de brânză și șuncă mai scurte decât fâșiile de dovlecel.
Când dovleceii s-au răcit punem deasupra șunca și apoi scamorza. Rulați totul și sigilați cu o scobitoare de lemn scufundată în prealabil în apă (pentru a nu se arde în timpul gătitului).
Aranjați rulourile într-un vas pentru gratinat și turnați deasupra un strop de ulei de măsline. Coaceți 10 minute la 180°C.
Rulourile dvs.sunt gata! Mănâncă-le cât sunt calde, astfel încât brânza să se topească.
Pot face rulourile cu dovlecei din timp? Da, este posibil să pregătiți rulourile în avans. Le puteți păstra la frigider timp de 2 zile înainte de a le găti. La momentul necesar, le scoateți din frigider și le coaceți timp de 20 până la 25 de minute la cuptor la 180°C.
Cât timp se păstrează rulourile de dovlecel? Puteți păstra rulourile timp de 1 zi la frigider într-o cutie ermetică sau învelite în folie alimentară.
Cum se prepară rulouri de dovlecei fără gluten? Puteți folosi pesmet fără gluten sau fulgi de porumb zdrobiți.
Cum se prepară rulouri vegetariene de dovlecei? Puteți elimina șunca și adăugați mai multă brânză.
Cu ce pot înlocui șunca în rețetă? Puteți înlocui șunca presată cu alte felii de mezeluri, de exemplu. Atenție, unele precum mortadela vor avea un gust mai puternic după gătire.
Ce dovlecei să folosești pentru a face rulouri? Vă recomandăm să folosiți dovlecei lungi.